ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. S. Carnot Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
salurhan

salurhan

10.12.2012 01:51:16

Irmağın boğulması, falcının falına bakmak... ve yağmuru yıkamak... Kişileştirmeye (teşhis) başvurmak gayet doğal ve güzel bir usüldür. Üstelik mebnileşmiş olsa bile severiz biz onu Türk şiirinde... Gülümseriz; Rakım Çalapala'nın çocukluk şiirlerinde gördüğümüze, büyüyünce Ahmet Hamdi'de de rastladığımız için! Özenir biz de başvururuz buna, üstelik bu, vurguyu güçlendirir! Ama bu fütursuz imgeleme merâkı, çığırından çıkarmaya yeter bir metni! Ve bu da üzmelidir şiirseverleri! Çünkü "İstiareyi Musarraha" bile bu kadar sıradan olmamalıdır.
Akla gelenin bu denli özensizce bi araya getirilmesiyle şiir yazılabileceği kanaati sizde nasıl hasıl oldu bilemem, lâkin bildiğim şu ki; Türk Sanatı ve onun bir nüvesi olan Türk Şiiri, teşbih ve istiarelerin, hatta duyguların halka dağıtmak için torbadan mesir macunu çıkarırcasına rastgele dizilmesiyle icra edilecek bir edebiyat türü değildir. Bu eleştirinin sahibi başta olmak üzere sitedeki şiirseverlerin hiçbiri Türk Şiiri'nin velinimeti değildir muhtemelen, amma ve lâkin elden gelen itina da gösterilmeli! Emin olunuz şahsınıza da, günün şiiri seçenlere de saygımda bir eksikliğe neden olmaz düşündüklerim! Ancak yukarıdaki metin ve onun seçilmesine sebeb olan saikler bu saygıyı haketmiyor maalesef ve bu yüzden daha fazla kelâm edemeyeceğim.
"Şiir"le kalın...!

salurhan tarafından 12/10/2012 3:05:17 AM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi

FilizBedük

FilizBedük

Yağmuru Yıkadım


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.