ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
**Havin_**

**Havin_**

16.9.2009 18:06:50




Sanırım şiir konuşmayı bilen ancak ona değemeyen bir kalem.

Zaman vermiyorsunuz şiirlerinize . Kelimeler ya da değil anlamlar güzel ancak öyle bir hal var ki " iki ayağı bir papuca sığrdırma" telaşı ile birebir eş bir görüntü. Sadece bu şiirle konuştuğumu düşünmeyin tüm şiirlerinize hemen hemen baktım. Genel anlamda gördüğümde giderim başka bir isimle bir karışıklık düşündüm bir ara lâkin şimdi toparladım herhalde. Bu kalemi tanıyorum.

Mesela,


"gözlerine takılmadan bakışlarım
görüyorum diye
hava atmam
dışarılara"


şiirin tamamen dışında bir bölüm gibi dedim. Ama nerden kaynaklanıyor onu da diyeyim ki " son kelime" dize gibi duran var ya hani işte o olmamalıydı ya da olmayı orada durmayı bilmeliydi. Ve aynı şekilde üçüncünün ikinciden ayrı kalışı ayrı duruş hali duruşa benzemiyor. Ama ilk dize mükemmelin ötesi ( sonrasına merakla geçtim ki...) lakin o kadar hasar içinde bir mükemmelimiz olsa ne olur olmasa ne olur. Bir okur olarak kendimce güzelleştirip yetinmeyi bilirim ama adres bir yürek olmuyor burada değil mi ? O halde hakkını vermek gerekir.


" - acele etmeyin".


"dışarılara gidip
aşığım
sevdalıyım demem
içten
yürekten bağlanmam yoksa sana
mimoza"

bir öncekinin son kelimesiyle yeni bölümün ilk binasını inşa etmek. Daha ne diyeyim ki. Ve inanın ki tamamına bakınca dize dize bakamıyorum. Bunu toplayıp acaba bir metin haline dönüştürsem özne- yüklem yeri belli halde daha mı iyi olur diyorum ki sanırım öylesinde anlam daha da kuvvetli olacaktır.



"dolu dolu "

son dize gibi duran harfler. Güzel bir bitim olabilirdi hatta ve hatta çok başarılı da olunabilirdi ve farklı da olunabilirdi ama bunun için zaman ve hakikatli uğraş gerekirdi.


Yapabilirsiniz ancak acele ederseniz sanırım bir 10 yıl sonra daha ben yine bunları söylüyor olabilirim. Sadece şiire şiir olabilmesi için hak tanımak, zaman vermek ve yüreğe de biraz sabır gerek... Ayrıca çok yaşlanılası görünmedi gözüme de bu da ayrı bir durum .

Ama isteyince olabilecek türden inanıyorum. Çok daha iyi şiirlerle ağırlayabilirsiniz bizleri.


Ayrıca,

fon fotoğrafı çok güzel .


Sevgiyle kalmanız dileğiyle.








Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.