ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Dil-dar

Dil-dar

8.5.2009 10:25:50




Enbiya Suresi, Mekke'de nazil olmuştur. 112 ayettir. Bilhassa bazı peygamberler ve onların kavimleriyle olan münasebetlerinden bahsettiği için Enbiya (peygamberler) Suresi adını almıştır. Kendinden önce gelen Ta-Ha Suresi'nin sonlarında geçen dümdüz yolu, geniş tarzda anlatır.
Mekke müşriklerinin akaid esaslarına yaptıkları itirazlara cevaplar verir. İnsanlara tarihin çeşitli dönemlerinde doğru yolu gösterip fazilet mücadelesi yapan nebilerin (Musa, Harun, İbrahim, Lut, İshak,

Yakub, Nuh, Davud, Süleyman, İsmail, İdris, Zul-Kifl, Yunus, Zekeriya, Yahya ve İsa nebilerin, bilhassa İbrahim’ın islam dinini tebliğlerini ve faziletlerini ayrıntılı olarak nakleder.
Sonunda bu kıssaların gayesi olarak, İslam’ın tek din olduğu bildirilip Peygamber Muhammed teselli edilerek sure sona erdirilir

Altın silsile ,peygamberimizden bugüne kadar olan bütün mürşid-i kamillerin isimleridir. Bunlar hem zahiri alim, yani bütün ilimleri okumuş her hocadan ders almış kişiler olup, hem de batını, yani mürşide bağlı olup bu yolda da mesafeler kat eden ,öğreticisi bizzat Allah ve Rasülü dür.

Mürşid-i kamiller bizatihi peygamberimizin vekili ve varisidir. Çünkü efendimiz S.A.V. (el ulema-u verasetül enbiya) yani "ilmiyle amil olanlar peygamberin varisidir" buyuruyor. Zahiri ve batıni olan alimler her yüz senede bir tane olur . Eğer erken vadesi yetip ölen olursa onun yerine biri mutlaka geçer ama en az on veya onbeş yıl sürebilir . Bunlar hep ihtiyaca göre meydana çıkarlar halk pek tanıyamaz. Onlar daima kendilerini gizlerler.

Sevgili peygamberimiz (s.a.v)
Hazreti Muhammed Mustafa

Hz.Ebu Bekr Sıdık (r.a)
Selman-i farısı (r.a)
Kasım Bin Muhammed (r.a)
Cafer-i Sadık (r.a)
Bayezid el Bistami (r.a)
Ebul Hasan-i Harakani (k.s)
Ebu Ali Farmedi (k.s)
Yusuf Hamedani (k.s)
Abdulhalik Gücdüvani (k.s)
Arif Rivegeri (k.s )
Mahmud Fağnevi (k.s)
Ali Ramitani (k.s)
Muhammed Baba Simasi (k.s)
Emir Külal(k.s)
Şahı Nakşibend Muhammed (Bahauddın Buhari )(k.s)
Alauddini Attar (k.s)
Yakub Çerhi (k.s)
Ubeydullah Ahrar (k.s)
Muhammed Zahid (k.s)
Derviş Muhammed Semarkandi (k.s)
Haceyi Muhammed İmkeneği (k.s)
Muhammed Baki Billah (k.s)
İmam-i Rabbani Ahmed Faruki (k.s)
Muhammed Masum es-Serhendi (k.s)
Muhammed Seyfeddın Serhendi (k.s)
Nur Muhammed Bedayunı (k.s)
Mirza Mazhar-ı Cann-ı Canan (k.s)
Abdullah Dehlevi (k.s)
Mevlana Halid Bağdadi (k.s)
Taha el- Hakkari (k.s)
Taha el Hariri (k.s)
Muhammed Es’ad Erbili (k.s)
Halil Fevzi (k.s)
Hacı Hüseyin Yıldız (k.s) (Hacı Baba)

her şiir hayatı öğretiyor sizi okumayı bu yüzden çok seviyorum hocam.....


saygımla

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.