ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. S. Carnot Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
serap hoca

serap hoca

27.3.2007 10:50:36

ölülerle girdiğim ilk değil bu şehir

binlerce kez arındırdığım ruhumun
gümüş urganlarına doladığım
krizantem gelinciklerini kör aydınlığa fırlatıp
acılarını gülümseyişe çeviren
ilk gulyabani değil bu
rengini hiçbir mateme boyayamadığım
beynimin hayalarında çıldıran
solmuş ilk sardunya değil bu

kırılmış ellerimle dokunamadığım
karalanmış ilk aydınlığım değil bu

Ağustos ‘99
–evinde–
-------------------------
şairin yüreğini bilemem ki...ama ben şiiin adından ve ilk dizelerden dedim ki hey istanbul, kalk ayağa sanadır bu şiir.ŞEHRİN HER YENİ ADINI TEKRAR KUTSADIM diyor ya şair, kuşatmanın ardından değişen adıyla istanbulun...

oysa
aslında sanmam şairin istanbulu falan düşündüğünü belki..şöyle özde derin derin düşününce insanın yüreği geliyor akla ve ilk aşkın izlerinin üzerine basa basa nice aşkları öldürüp yeni aşklara merhaba diyen deli yüreğimiz geldi aklıma...her aşkla bin kere arınan, temizlenen, sevildiği kadar seven, sevdiğinin acılarını sevgisiyle yok eden ama terkederken aynı acıları kendi de ona yaşatan bir yürek...arzu, sevgi, utanç...binbir düşünce ile savrulan insan, yok ede ede sevgileri, kendi de kırılıyor..inciniyor.ve bu silsile devam edecek...gönle ışık saçan nice aydınlıkları sunan sevdalar,nice kalır yürekte bilinmez.

şair yazar, okuyucu bin hayale dalar..kesişir mi duygular, düşünceler...kim bile...fark da etmez aslında , şair nerden bilecek ki ...
sevgiler, beni alıp götüren dizeleri yazan ellere...

şehrin yeni adı ne ola ki...


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.