ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. William Shakespeare Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
kardelen26

kardelen26

5.8.2008 13:51:22

Buse kız sen ne yaptın öyle.! Yanlış anlaşılacaksın. Hacılar hocalar kılıklı deseydin ? Neyse açıklamaların var dikkate alınır. Maalesef çok az bir kesimdir senin anlatmak istediklerini yapanlar, Çoğunluk gibi göstermişsin. O insanlar bel ki de hiç bir bilgiye sahip değiller. Genelde geleneksel bir yapının ürünü olarak zikir dediğimiz ulvi bir yakarışı sesli ve kendilerinden geçmiş b,r şekilde etrafını rahatsız eder bir şekilde yapıyorlar. Ya da belli günlerde zincirlerle kendilerine acı vererek Hiç alakası olmayan yıldönümler kutlanıyor. Batıl itikatlar maalesef yüce dinimizden sayılarak yapılagelmektedir. Giyim ve kuşama gelince giyene ve o giyileni görene rahatsızlık verecek derecede aşırıya kaçınılmaması makbudür. İnsanların özgürlüğü başka bir kesimi rahatsız etmemeli. Düşüncelerin ve yapılan ibadetlerin bir hesabı olacak elbette. İnsan başıboş yaratılmış bir varlık değildir. Eşref-i mahlûktur. Neler yapıp yapmayacağımız bize bildirilmiştir. Bu dünyada irade-i cüzziye bize bırakıldı. Mahşerde mizanda iradi külliye Yani Yüce Rabbimiz seriül hisabdır. Hesapları çabuk görendir. Hesaplar görülecek. Sonra da ebedi olarak kalacağımız mekâna gönderileceğiz. Allah Hepimizi cehennemden korusun. O cehennem ki bir toplu iğnenin bbaşı kadar olan bir ateş dünyaya gönderilse idi dağlar, taşlar hatta okyanuslar dahi o ateşin yakışına tahammül edemeyip yanar. Güzel şiirin bana bu yorumu yazdırdı. Biraz uzun oldu galiba. Sayfanı meşgul ettim, Hakkını helal et.

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.