Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
pervanem
pervanem

AĞLAYIP DURMA DERYÂM

Yorum

AĞLAYIP DURMA DERYÂM

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1227

Okunma

AĞLAYIP DURMA DERYÂM

Ağlayıp durma deryâm, soldurma heceleri
Şimdi mehtabım öksüz, gökyüzüm kaldı yetim
Dalgalar yığma deryâm, öldürme geceleri
Şimdi mehtabım öksüz, gökyüzüm kaldı yetim

Ağıtları çağırma, gönlümü sarhoş yapma
Hiç ahengimi bozma, dilimi mayhoş yapma
Yığma hüzün telleri, tenimi nahoş yapma
Şimdi mehtabım öksüz, gökyüzüm kaldı yetim

İsyan edip haykırma, yüzüme baka baka
Elemleri yığdırma, umutsuz aka aka
Kızıllarla sözleşme, ateşler yaka yaka
Şimdi mehtabım öksüz, gökyüzüm kaldı yetim

Ey benim mavi deryâm, yak artık bestenigâr
Saçlarıma dolaşmasın, bembeyaz yüklü bir kar
Çınlasın zamanımda, çınlasın yeni bahar
Şimdi mehtabım öksüz, gökyüzüm kaldı yetim

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Ağlayıp durma deryâm Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ağlayıp durma deryâm şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AĞLAYIP DURMA DERYÂM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Şahin Cahit Yanık
Şahin Cahit Yanık, @sahincahityanik
22.3.2009 22:29:32
SAYGIDEĞER USTAM

ZEVKLE OKUDUM

SELAMLARIMLA
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL