Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
pervanem
pervanem

GAZEL ( KALKSIN HİCRAN SOFRASI )

Yorum

GAZEL ( KALKSIN HİCRAN SOFRASI )

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1476

Okunma

GAZEL ( KALKSIN HİCRAN SOFRASI )

GAZEL ( KALKSIN HİCRAN SOFRASI )

Çağlasın artık zaman; gül şarkısız, bülbül figansız solmasın
Dağlasın artık zaman; dil sevgisiz, sümbül canansız olmasın

Sevdiğim yak bir ateş sen; kalpte derman, gözde cevher bitmesin
Damlıyorken gözyaşım hep; ten tutuşsun, aşk nefessiz kalmasın

Meclisim güller ekerken, nağmelerden nağme yak sen, çok özel
Ey sakim, meyler dökülsün şarkılardan, ney sitemler çalmasın

Ufka korkum inmesin hiç; sönme deryam, kalpte yansın nur güzel
Yârla tütsün zorlu akşam; kaygı dinsin, can dikenler yolmasın

Ey derinden seslenen Pervâne, kalksın bende hicran sofrası
Topla artık aşkla mâtem; hüznü yak sen, kor segah can almasın

( fâ i lâ tün / fâ i lâ tün / fâ i lâ tün / fâ i lün /

- .- - / - . - - / - . - - / - . -



Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Gazel ( kalksın hicran sofrası ) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gazel ( kalksın hicran sofrası ) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GAZEL ( KALKSIN HİCRAN SOFRASI ) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL