Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Mustafakaynak
Mustafakaynak

Nerede Onlar?

Yorum

Nerede Onlar?

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

62

Okunma

Nerede Onlar?

Kısasın kıyısında bekleyen ölümlüydüler.
Pek açgözlüydüler, ve de korkak.
Esen soğuk bir rüzgâr eşliğinde gömüldüler;
Ne yapacakları kaldı, ne yaptıkları... Yuttu toprak.

Bazıları cesurdu; sessizlerin çığlığıydılar.
Bazıları mütecavizdi; sadece geceleri sustular.
Bazıları gururluydu, doğan her güneşi bâkî sandılar.
Bazıları kimdi? Kimi kimden çalıp, kimler oldular?

Ne bir ses kaldı arkalarından, ne bir iz.
Asıldıkça tanınırdı ancak kayıp her yüz.
Sanki yangının sonunda bir is... Sessiz.
Her yüz farklıydı; farklı bir diyarda, farklı bir güz.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Nerede onlar? Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Nerede onlar? şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Nerede Onlar? şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL