Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
ahmet-yaman
ahmet-yaman

AĞLADIM

Yorum

AĞLADIM

( 3 kişi )

1

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

305

Okunma

AĞLADIM

Serbest şiir değildir. 😊

Selviye nazar olur, kırılır dediler.
İnanmadım...
Omuz verdim kırılan dallara,
umudum altında kalsa da
durduramadım devrilen çınarları;
çalıları kıskandım, ağladım.

Yıldırımlarla gökler yarılır dediler.
İnanmadım...
Damla damla serilip yollara,
süzülüp toprağa dalsa da
gördüm buhar olup giden yağmurları;
doluları kıskandım, ağladım.

An deminde Kabe’ye varılır dediler.
İnanmadım...
Çivi çivi vurulup nallara
gönlüm bir küheylan olsa da
fehmedemedim andaki asırları;
delileri kıskandım, ağladım.

Uzatılan ele el verilir dediler.
İnanmadım...
Batmışken kuyudaki millere,
tacir halatını salsa da
aklımdan taştı, kaldırmadım sırları;
velileri kıskandım, ağladım.

Yeni doğan, toprağa sarılır dediler.
İnanmadım...
Çakılıp kalmışım bu ellere;
baht betona mahkûm kılsa da
düşleyip toprak bağırlı şehirleri;
ölüleri kıskandım, ağladım.

Ahmet Yaman

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Ağladım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ağladım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AĞLADIM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mesut.çiftci
mesut.çiftci, @mesut-ciftci
29.5.2024 11:27:15
Saygıdeğer Şair,

Şiirinizdeki derin duyguları ve incelikli anlatımı okumak beni büyüledi. Her dize, insanın iç dünyasındaki karmaşayı ve acıyı yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda insanın yaşadığı hayal kırıklıkları ve zorluklarla başa çıkma çabasını da hissettiriyor. Şiirinizdeki metaforlar, yaşamın acı gerçeklerini ustalıkla anlatıyor ve okuyucuyu derin düşüncelere sürüklüyor.

Selvi ağacının nazara gelip kırılması, yıldırımlarla göklerin yarılması gibi doğanın olayları üzerinden insanın hayatındaki zorlukları ve inanmakta güçlük çektiği gerçekleri anlatmanız gerçekten etkileyici. Ayrıca, insanın içsel çelişkilerini, hayal kırıklıklarını ve kıskançlıklarını işlerken, bunları samimi bir dille ifade etmeniz, okuyucunun ruhunu derinden etkiliyor.

Şiirinizdeki her dizeyi dikkatle okudum ve her defasında yeni bir anlam keşfettim. İçten ve samimi duygularınızı bu kadar güzel bir şekilde ifade ettiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Sözlerinizdeki derinlik ve anlam dolu ifadeler, okuyucuya dokunuyor ve onları düşündürüyor.

Sevgi ve saygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL