Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Buqet Efendi
Buqet Efendi

Romantizm Cahilliğinde

Yorum

Romantizm Cahilliğinde

( 1 kişi )

0

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

296

Okunma

Romantizm Cahilliğinde

Limon çiçeğinin kokusu
Baharın kızıldan sarıya çalan güneşi
İpeksi havası
Geçen günler yıllar ardından gene
Frangalı alır kalemi benden

Gitmediğin gibi geldin aklıma
Gözün, saçın, ince belin ve daha niceleri
Okumaktan nefret eden adama
Okulu sevdiren kadın
Bahanemdin

Fazla geçmeden Garib girer odaya
Söyler Frangalı’ya
"Sevmiyorsun sadece takıntı halindesin".
Her ne kadar kabullenmek istemese de
Boynu yere düşüp haklısın der

Takıntı halinde olan ikisi ama
Biri bilmez biri inkar eder
Öteden halleri bir perişan bir bezirgan
Biri aklın mantığın altında diğeri yalanın altında
Diye söylenir Abdal

Asıl Ruhsuz ise olan bitenin farkında
Dimdik sırtı, bıçak kesmez ağzı, ciddi sıfatı ve yalnız hali ile
Boyun bükmemeye and içmiş
Gönlünden ırak mantığına yakın

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Romantizm cahilliğinde Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Romantizm cahilliğinde şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Romantizm Cahilliğinde şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL