Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
sahince
sahince

GÜLÜŞLERİMİZ VARDI

Yorum

GÜLÜŞLERİMİZ VARDI

( 4 kişi )

0

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

337

Okunma

GÜLÜŞLERİMİZ VARDI

GÜLÜŞLERİMİZ VARDI

Ne
babucumuzun yaması gölgelerdi
gülüşlerimizi ne sırtımızın yaması
yakamızın rengiydi gülüşlerimiz
doğan güneşti bakışlarımız

okulumuzun çatısı akmış
kapısı penceresi kırık
rüzgar defterlerimizi savurmuş ne gam
savuramazdı umudumuzu

bilmezdik dipsiz derin kuyuları
ipimiz hep kısaydı
birinci önceliğimiz öküzü çifte koşmaktı
atı düvene
atı eşeği oduna sürmekti

velimiz düşman değildi öğretmene
öğretmen düşman değildi bize
hesap sormazdı babucumuzun yamasından
akan okulun çatısından bacasından

okul biz idik
sırtımız gibi duvarları yamalı
yarısı açık yarısı kapalı
bizler gibi cıvıl cıvıl…
*
İbrahim ŞAHİN
FOTO: Kazancı ilkokulunun köy odalarından, camilerden sonra ilk binası 1960 Yılı

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Gülüşlerimiz vardı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gülüşlerimiz vardı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜLÜŞLERİMİZ VARDI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL