Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
Sefa Yıldırım
Sefa Yıldırım

Anahtar deliği (Aralık)

Yorum

Anahtar deliği (Aralık)

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

767

Okunma

Anahtar deliği (Aralık)

Karalamaymış,
Bir ruh hastasının el yazısı,
Kararmış sayfa kenarları;
Çıplak düşünceleri kusmuş,
Ortalığı batırmakta kararlıymış.
Defterdeki kavisler,
Kalemin vurduğu yerde buluşmuş,
İzi, bir miras.
Kalınlıklar, incelikler, bozukluklar,
Bozuklukları bütünletelim;
Lazım olur,
Kırgınlıklar, bencillikler, yoksulluklar,
Yoksulluğa alışalım,
Mecburiyetten!
Eğlenceler, oyunlar, çocukluklar,
Ağlayarak büyüyelim,
Mahkûmiyetten!
Değişimler ağırdı işte;
Hamalıydık, kölesiydik,
Satırlar, kelimeler yorgundu,
Bu arada, delirmeler durgundu,
Kastım: kısa bir araydı,
Hüzünler akardı ellerine,
Elleri, hüzünleri hep dökerdi dibine.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Anahtar deliği (aralık) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Anahtar deliği (aralık) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Anahtar deliği (Aralık) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL