ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Sonuçlandı

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri yarışması sonuçlandı.

7.4.2016

Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Sonuçlandı

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri yarışması sonuçlandı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda öykü dalında birinciliği Mersin’den Önder Şit, deneme dalında Çorum’dan Gülüzar Doğanay, şiirde ise birinciliği İstanbul’dan Onur Caymaz kazandı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, dereceye girenleri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilki geçen yıl yapılan Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri yarışmasını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, bu yarışmayla sanat ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler ile edebi eserler kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. Başkan Bilal Uludağ, şunları kaydetti: “Edebi anlamda yetenek sahibi kişilerin eserlerinin kültür ve sanat dünyamıza kazandırılması açısından önemli bir görev üstlenen bu yarışmamıza, ülkemizden edebiyat ve sanat çevreleri büyük ilgi gösterdi. Bu yarışmada katılımcıların kültür ve sanat bilincini, milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi; kendi kültürel değerleri, Adana’nın tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi bizim için önemlidir. Konusu ağırlıklı olarak Adana olan yarışmaya toplamda 400’e yakın eser yarışmaya katıldı. 3 ayrı dalda ödül kazanan 11 arkadaşımızı kutluyorum.”

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri yarışma jürisinde bulunan A. Ali Ural, Enis Batur, Haydar Ergülen, Nedim Ali Kısaoğlu, Servet Gündoğdu, Tahsin Yıldırım ve V. Hüseyin Kaya, eserlerin son teslim tarihinden itibaren hummalı bir çalışma başlattı.

Jüri üyelerinin yaptığı çalışma sonucunda ise 11 eser ödül almaya hak kazandı. Öykü dalında birinciliği Mersin’den Önder Şit, ikinciliği İstanbul’dan Ülkü Özel Akagündüz, üçüncülüğü İstanbul’dan Behiç Ceran alırken, Ankara’dan Ömer Ziya ise mansiyona layık görüldü.
Deneme dalında ise Çorum’dan Gülüzar Doğanay birinci, Hatay’dan Murathan Çarboğa ikinci, Adana’dan Seyhan Tekin üçüncü oldu. Şiir dalında ise birinciliği İstanbul’dan Onur Caymaz, ikinciliği İzmir’den Anıl Can Uğuz, üçüncülüğü İstanbul’dan Hakan İsmail Şiriner alırken, bu dalda mansiyon ödülünü ise Sakarya’dan Ceyda Cevher almaya hak kazandı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Edebiyat Ödülleri Yarışması’nda dereceye giren eser sahiplerine ödüllerinin Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında 9 Nisan Pazar günü düzenlenecek törenle verileceğini açıkladı.


Kaynak:
http://www.haberler.com/portakal-cicegi-edebiyat-odulleri-sonuclandi-8326740-haberi/


Yorumlar
"Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Sonuçlandı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Sonuçlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.