ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

16.Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı

Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat yarışması başladı! Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen ve bu sene şiir dalında yapılacak olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı.

30.1.2017

16.Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı

Türk edebiyatına sayısız eserler kazandıran en uzun soluklu yarışma olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’na başvurular başladı.

Bugüne kadar 7 farklı kategoride düzenlenen yarışmanın basın toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bildiğiniz gibi 2001 yılından itibaren aralıksız düzenlediğimiz Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, yurt içinde ve yurt dışında takip edilen önemli bir değer haline geldi. Bu sene 16’ncısını düzenlediğimiz yarışma ile Edirne’den Kars’a, Japonya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar dünyanın dört bir yanına Ahmet Hamdi Tanpınar’ı duyurmanın yaşıyoruz” diye konuştu.

Edebiyat dünyası tarafından büyük ilgi gören yarışmayı Ahmet Hamdi Tanpınar faaliyetlerine dönüştürdüklerini ifade eden Mustafa Dündar, “Geçen yıl Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu düzenleyip, bu yıl da hayata geçireceğimiz atölye çalışmalarının müjdesini vermiştik. Ayrıca yine geçen yıl, 2017 yılında düzenleyeceğimiz yarışmamızı ‘Şiir’ dalında gerçekleştireceğimizi ve Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu’nu da yarışmaya uygun olarak şiir konulu planladığımızı ilan etmiştik. Bugün de ilan ettiğimiz gibi, yarışmamızı ‘Sarışın Buğdayı Rüyalarımızın’ başlığı ile şiir dalında başlatıyoruz. 7 Nisan 2017 tarihinde sona erecek yarışmamıza katılmak isteyenler, iştirak şartlarını belediyemizin www.osmagazi.bel.tr web sitemizden öğrenebilirler. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından bütün edebiyatseverleri, şairleri yarışmamıza davet ediyorum” dedi.

Sempozyumun da 13 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Bütün bu çalışmalar ile yaşadığı dönemde kıymeti anlaşılamamış, eserleri ve fikirleri ‘sukut suikastına’ uğramış kıymetli yazarımızı, şairimizi ve fikir adamımızı geleceğe taşıyoruz. Sahip olduğumuz değerler ancak sorumluluk ve kararlılıkla geleceğe taşınır. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların hedefine ulaşması, teveccüh görmesi ile daha güzel çalışmaları ortaya koyuyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın da bir yarışma olmaktan çıkıp çok yönle faaliyete dönüşmesi bunun bir örneğidir. Birbirinden değerli edebiyatçıların şiir üzerine bildiriler sunacağı sempozyumun bitiminde Tanpınar Şiir Yarışması’nın ödüllerini dağıtacağız. Bu yıl yarışmamızda birinciye 10 bin, ikinciye, 7 bin 500, üçüncüye de 5 bin lira ödül veriyoruz. Ayrıca iki yarışmacımıza da 2 bin 500 lira mansiyon ödülü verirken, her yıl olduğu gibi yarışmaya katılan eserleri bir kitap haline getirip edebiyat dünyamıza kazandıracağız” diye konuştu.

Başkan Mustafa Dündür, bu yılki yarışmanın jüri üyelerinin, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Ali Gün, İhsan Deniz, Metin Önal Mengüşoğlu ve Ercan Yılmaz’dan oluştuğunu söyledi.


Kaynak:
http://www.sinehaber.com/ahmet-hamdi-tanpinar-edebiyat-yarismasi-basladi-4751/


Yorumlar
"16.Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

16.Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.