ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
İnsanları ikna edemezsen akıllarını karıştır. Harry S. Truman Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şair Mehmet Türkan öğrencilerle buluştu

Ocaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘kültür elçilerini öğrencilerle buluşturma projesi’ kapsamında, Çarşamba Sohbetleri etkinliğinde Şair Mehmet Türkan öğrencilerle bir araya geldi.

9.1.2015

Şair Mehmet Türkan öğrencilerle buluştu

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide Şair Mehmet Türkan, Türk Edebiyatının tarihsel gelişimi üzerine öğrencilere bilgi vererek, kendi şiirlerinin yanı sıra edebiyatımızın tanınmış şairlerinin şiirlerinden de örnekler sundu. Söyleşide yaşam hikâyesinden kesitler sunan Şair Mehmet Türkan, insanların yaşamları boyunca bazı önemli kişilerin rol oynadığını, sanatçıların, siyasetçilerin, önemli bilim adamlarının arkasında onları teşvik eden hep birilerinin olduğunu ifade ederek, “Burada sizlerle buluşmamı sağlayan Mustafa Selçuk Uğur öğretmeniniz aynı zamanda Gaziantep’in hatta ülkemizin önemli şairlerinden birisi.
Kendine özgü, farklı bir üslubuyla yazdığı şiirlerle gönlümüzde önemli bir yere sahip. Umuyorum ki; Şair Selçuk Uğur’un ebedi yönü belleklerinizde farklı bir bakış açısı yaratacak. Bu bağlamda sizleri çok şanslı görüyorum” şeklinde konuştu.
Öğrencilerle bir arada bulunmaktan her zaman heyecan duyduğunu ifade eden Şair Türkan, okulun yürüttüğü bu projenin gelecek nesillere kültürün aktarılması adına önemli bir görev olduğu belirterek, bu tür kültürel faaliyetler içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
İlim ve Edebiyat Eserleri Sahibi Meslek Birliği Üyesi olduğunu söyleyen Şair Mehmet Türkan bu çatı altında mesleki eğitim çalışmaları yapıldığını belirterek, yazarlık okulu çalışmalarında kendisinin de tıpkı sizler gibi Mustafa Selçuk Uğur’un öğrencisi olduğunu söyledi. Öğrencilerle birlikte şiir okuyan Şair Mehmet Türkan, gençlerin edebiyata olan ilgisi karşısında oldukça duygulandığını söyledi.


Kaynak:
http://www.iha.com.tr/haber-sair-mehmet-turkan-ogrencilerle-bulustu-427673/


Yorumlar
"Şair Mehmet Türkan öğrencilerle buluştu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şair Mehmet Türkan öğrencilerle buluştu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.