ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ahmet Şerif İzgören'den Konya'da seminer

Konya’da, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), öğrencilerin yanı sıra velilere yönelik etkinliklerle devam ediyor.

20.1.2015

Ahmet Şerif İzgören'den Konya'da seminer

Değerler eğitimi faaliyetlerine ailelerin daha aktif katılımını hedefleyen proje kapsamında kişisel gelişim uzmanı ve yazar Ahmet Şerif İzgören’in sunumu ile “Veli Semineri” etkinliği gerçekleştirildi.

Dedeman Otel’de düzenlenen SEDEP Veli Seminerine Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar’ın yanı sıra çocuğu eğitim çağında olan aileler de katıldı. Seminerde ailelere; çocuk eğitiminde anne-babanın rolü, değerler eğitimde ailenin önemi konularında paylaşımlarda bulunan İzgören, kendi yaşantısından örnek hikayelerle değerler eğitimini anlattı.

Keyifli bir ortamda gerçekleşen etkinlikte Türkiye ve dünyadan da çarpıcı örnekler veren İzgören zaman zaman ailelere duygusal anlar yaşattı. Seminerin ardından ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İzgören, kitabını imzaladı ve ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
“DEĞERLERDEN UZAKLAŞAN DÜNYA DA VELİLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Dünya üzerinde sömürü ve kolay kazanca yönelik bir sistem kurmaya çalışılırken anne babaların çocuklarına emek, çaba ve değerleri anlatmanın zorluğunu yaşamalarının doğal bir süreç olduğunu ifade eden İzgören,“ Dünyada insanlar açlıktan ölürken yılda 15 milyar dolar parfüme, 18 milyar dolar da sigaraya harcanıyor. Kazan-tüket üzerine kurulu bir sistemde yaşıyoruz. Saat markanı, cep telefonunu, arabanı yenilersen mutlu olursun algısı yerleşmiş durumda. İnsan büyüdükçe maalesef değerlerinden uzaklaşıyor. Onun yerini hırs, marka tutkusu, savurganlık gibi kötü alışkanlıklar alıyor” dedi.

“SEDEP BU ÜLKENİN ÖZ DEĞERLERİDİR”

SEDEP Projesi’nde verilmeye çalışılanların bu ülkenin değerleri olduğunu ifade eden İzgören, “Çocuk kalbinde yardımlaşma, insanlık, adalet, saygı gibi değerler var. Çocuklara bu değerleri en iyi şekilde yaşanmış hayat hikayeleri ile anlatabiliriz. Kendi hayallerini yaşayamayan anne babaların çocuklarının hayallerini yaşamaya çalıştığı bir ülkedeyiz. Çocukların bir tornaya sokulduğu ve her daim yarış halinde oldukları bire eğitim sisteminde yaşıyoruz. Oysa Osmanlı’nın bu işleri nasıl başardığı daha yakından incelenmeli. Osmanlı yetenekleri bulmuş, almış ve bir yere getirmiş. Çaldıran Seferi’nde gemi inşası sırasında yetenekleri fark edilen ve bizlere 400 eser bırakan Mimar Sinan’dı. İşte Osmanlı böyle başarmış. Ama şimdiki sistemde Mimar Sinan yaşasaydı belki de böyle önemli bir yetenek olmayacaktı” şeklinde konuştu.

“KENDİNİ, DAVRANIŞINI DEĞİŞTİRMEYEN ANNE-BABA ÇOCUĞUNUN DEĞİŞMESİNİ BEKLEMESİN”

Çocuğun anne-babasından gördüğü davranış biçimlerini örnek aldığını ifade eden İzgören,“Eğer akşam evinde dizi seyrederek vakit geçiren bir babaysanız çocuğunuzun kitap okumasını beklemeyin. Çünkü çocuk büyüğünden ne görürse onu yapar. İşte bu noktada anne babalar
çocuklarından dert yanmak yerine çocuklarının önünde düzgünce yürümeli ve onlara model olmalıdır. Bu konuyla ilgili Anadolu’da iki tane güzel söz vardır. Biri der ki, ‘Isırganın yanında
ısırgan biter.’ Diğer bir söz de ‘Ağaçtaki keçinin dala bakan oğlağı olur.’ Çocuklarınız sizin bütün tavırlarınızı örnek alır. Aslında konunun özü, insanlar dokunduğu şeye değer kazandırıyor, insanlar dokunduğu şeye değer kaybettiriyor. Ömür boyu bu ikisinden bir tanesi oluyorsunuz. İşte gelecekte çocuğumuzun konumu bizim ona ne öğrettiğimize bağlı. Ya değer kavramları öğreteceğiz, ya da
başka şeyler. Bu nokta da diyorum k; ‘Evladınıza lekelerle dolu halı bırakacağınıza bir kilim bırakın ama üzerinde hiç leke olmasın.’ Aileler çocuklara özgüven aşılamalılar. Çocuklarımıza maalesef kendini ifade ettirmeyi unutturmuşuz. Çünkü çocuklarımız sadece sözlüden sözlüye kendilerini ifade ediyorlar. Bu durum özgüven değerinin çocukta yerleşmesine engel oluyor ve çocuğun korku ve kaygılar dünyasında yaşamasına neden oluyor. Eğer bizler o özgüveni çocuğumuza verirsek çocuk da kendini ifade edecektir” dedi.

“DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞAN TOPLUMDA SUÇ ORANI ARTAR”

Konuşmasının sonunda değerlerinden uzaklaşan toplumlarda güven duygusunun azalmasına bağlı olarak suç oranlarında da artış yaşanacağını ifade eden İzgören, “Bugün Türkiye’de işlenen suçun yüzde 99’luk kısmı yüzde 1’lik kesim tarafından işleniyor ve bu yüzde 1’lik kesim yüzünden birbirimizden korkar hale geldik. Aslında bütün dert bu. Toplum olarak maalesef birbirimize olan güvenimizi kaybetmeye başladık. Eskiden Anadolu’da bütün evlerin kapısı açıktı. Olur ki kapısı kapalı bir ev varsa onun da anahtarı paspasın altında olurdu” diye konuştu.

SEDEP Projesi kapsamında önümüzdeki günlerde de farklı konukların katılımlarıyla seminerler yapılmaya devam edecek.


Kaynak:
http://www.konhaber.com/yeni/haber-274906-KULTUR-SANAT-_Ahmet_Serif_Izgorenden_Konyada_seminer.html


Yorumlar
"Ahmet Şerif İzgören'den Konya'da seminer" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ahmet Şerif İzgören'den Konya'da seminer ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.