ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap Fuarı'nda Pakdil ve Özdenören izdihamı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri’ne edebiyat dünyasının önemli isimlerinden...

8.12.2014

Kitap Fuarı'nda Pakdil ve Özdenören izdihamı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri’ne edebiyat dünyasının önemli isimlerinden 7 Güzel Adam’dan Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören konuk oldu. Binlerce kişinin ilgi gösterdiği programda Pakdil ve Özdenören, kitaplarını imzalayarak okurlarıyla sohbet etti. Kalabalığa hitap eden Nuri Pakdil, Müslümanların donanımlı olmalısının önemine dikkat çekerek, “Azmin önüne hiçbir şey geçemez. Müslüman azimli, cesur ve atak insandır” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Konya kültür dünyasına büyük katkı sağlayan Konya Kitap Günleri, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören’in katıldığı programla devam etti.

Tarihi Şehir Meydanı’ndaki Konya Kitap Günleri’nde söyleşi gerçekleştiren ve kitaplarını imzalayan 7 Güzel Adam’dan Nuri Pakdil ile Rasim Özdenören’e binlerce seveni yoğun ilgi gösterdi.

Programda Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören, uzun kuyruklar oluşturarak bekleyen okurlarının kitaplarını imzalarken Nuri Pakdil, kendilerini bekleyen kalabalığa hitap etti.

MÜSLÜMANLAR ÇOK DONANIMLI OLMALI

Konuşmasında Kudüs’ün İslam alemi için önemine vurgu yapan Pakdil, kendisine ait olan “Kalbimin yarısı Mekke’dir, yarısı Medine’dir, üzerinde ince bir tül gibi Kudüs vardır” sözünü tekrarladı.

Müslümanların Hazreti Peygamberin hayatını yakından bilmek zorunda olduğunu kaydeden Pakdil, “Müslümanlar olarak çok donanımlı olmalıyız. Bir yabancı dili iyi derecede bilmeliyiz. Yabancı dil bilmek Firavuncuların, Marksistlerin, zenginlerin hakkı değildir. Yabancı dil bilmek Müslüman’ın hakkıdır. Çok zor olmasına rağmen bunu mutlaka öğrenmeliyiz. Azmin önüne hiçbir şey geçemez. Müslüman azimli, cesur ve atak insandır” diye konuştu.

Rasim Özdenören’in rahatsızlığı nedeniyle söyleşi gerçekleştiremediği programda Nuri Pakdil’in 35 yıldır yanında bulunan ve yayınlarını gerçekleştiren Necip Evlice, 7 Güzel Adam’ın edebiyat dünyasındaki önemini anlattı.

Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, yazarlar, kültür insanları ve binlerce kitapsever katıldı.


Kaynak:
http://www.konhaber.com/yeni/haber-252247-KULTUR-SANAT-Kitap_Fuarinda_Pakdil_ve_Ozdenoren_izdihami.html


Yorumlar
"Kitap Fuarı'nda Pakdil ve Özdenören izdihamı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitap Fuarı'nda Pakdil ve Özdenören izdihamı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.