ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nikkei, Mutlu Dergi Grubu'nun yüzde 80'ini aldı

Japon medya şirketi Nikkei, Mutlu Dergi Grubu'nun yüzde 80 hissesini satın alarak Türkiye pazarına girdi. Yeni işbirliği ile şirketin kısa süre içinde Fortune Türkiye'nin web sitesini yayınlaması bekleniyor.

25.11.2014

Nikkei, Mutlu Dergi Grubu'nun yüzde 80'ini aldı

Japonya’nın önde gelen medya gruplarından Nikkei, Mutlu Dergi Grubu’nun (MDG)yüzde 80’lik çoğunluk hissesini alarak Türkiye pazarına girdi. Şirketin yeni adı Nikkei-MDG (NMDG) olacak ve CEO’luğunu Mutlu Dergi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu üstlenecek. Türkiye’de yayın hayatına 4 dergi ve 4 internet sitesi ile girecek olan şirketin ana rotası ekonomi yayınları yapmak olacak. Japonya’da Nikkei Business başta olmak üzere 35 dergi ve 15 dijital yayın yapan medya şirketi, bilgisayar, elektronik, mimarı, tıp ve sağlık konularında da dergiler çıkartıyor.

Türkiye’de böyle bir satın alma yatırımına karar vermesinin sebeplerini açıklayan Nikkei BP CEO’su Kohei Osada, "Türkiye yükselen bir ekonomiye sahip. Japonya’ya oranla genç nüfusu oldukça yüksek. Ülkede kişi başına düşen pay 10 bin doları aşmış ve ülkeyi ayakta tutan bir orta sınıf yetişmiştir" dedi. Hukuki bakımdan yayınevlerine yönelik herhangi bir yabancı sermaye kısıtlaması olmamasının da kendilearini teşvik ettiğini belirten Osada, Japonya-Türkiye ilişkilerinin 90’ıncı yılında böyle bir işbirliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yeni şirketin kısa süre içinde bir sağlık dergisi ve Fortune dergisinin Türkçe web sitesini yayınlaması bekleniyor.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/nikkei-mutlu-dergi-grubu-nun/ekonomi/detay/1891460/default.htm


Yorumlar
"Nikkei, Mutlu Dergi Grubu'nun yüzde 80'ini aldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Nikkei, Mutlu Dergi Grubu'nun yüzde 80'ini aldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.