ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Buzulların üzerinde piyano resitali

Dünyaca ünlü İtalyan piyanist Ludovico Einaudi buzulların erimesine dikkat çekmek için Greenpeace ile birlikte dikkat çeken bir eyleme imza attı.

23.6.2016

Buzulların üzerinde piyano resitali

Kuzey Kutbu’ndaki Kuzey Buz Denizi’nde, piyanosunu çalan isim İtalyan müzisyen Ludovico Einaudi.
Einaudi çevreci örgüt Greenpeace ile Norveç’in Svalbard adalarına seyahat etti. Deniz üzerine kurulan 2 tonluk yapay buz parçası üzerinde piyanosuyla yerini aldı ve "Kuzey Kutbu için ağıt" adlı bestesini çalmaya başladı.
Greenpeace’in organize ettiği bu müzikal eylem Ospar Komisyonu’nun çalışmalarıyla eş zamanlı olarak yapıldı.
İspanya’da toplanan Ospar Komisyonu bünyesinde 15 Avrupa Birliği üyesi ülke bulunuyor ve kuzey doğu Atlantik’in deniz yaşamını korumayı amaçlıyor.
Araştırmalara göre küresel ısınmadan en çok etkilenen ve en fazla buzul erimesi görülen yerlerden birisi kuzey buz denizi.
Greenpeace Kuzey Kutbu’nun %10’u için koruma statüsü verilmesini talep ediyor.

Yorumlar
"Buzulların üzerinde piyano resitali" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Buzulların üzerinde piyano resitali ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.