ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Konya Belediyesi Kültür Dünyasına 27 Eser Kazandırıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında 27 eser yayımladı. Son 10 yılda Mesnevi'den ansiklopediye, Salnameler'den Kadı Sicillerine, çizgi romandan hikâye kitaplarına kadar 200'e yakın yayın kültür dünyasına kazandırıldı.

28.1.2014

Konya Belediyesi Kültür Dünyasına 27 Eser Kazandırıldı

KONYA-Konya Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında 27 eser yayımladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kültürel çalışmaların şehrin kimliğini oluşturduğunu ve gelecek kuşaklara miras olarak kaldığını belirterek, belediye olarak kültürel çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

İnsanların mutluluğunun sağlanması için kitapla, kültürle, eğitimle bütünleştirilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Akyürek, bu anlamda başta Mesnevi olmak üzere Konya Ansiklopedisi, Salnameler, Kadı Sicilleri gibi çok sayıda eser yayımladıklarını vurguladı.

Bu amaç doğrultusunda her yıl kitap günleri düzenleyerek on binlerce insana ulaştıklarını hatırlatan Akyürek, “İnsanın yetişmesi en önemli görevimiz olmalıdır. Şehir kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ancak kültürel çalışmalarla mümkündür. Selçuklular, Konya tarihi ve kültürü ile ilgili yapılan çalışmalar milletimizin geleceği ile de ilgilidir. Çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.


2013 yılında 27 eser yayımlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, son 10 yılda 200’e yakın yayını kültür dünyasına kazandırdı.(İlyas Yavuz-İLKHA)

Yorumlar
Mesaj Yaz 30.1.2014 22:26:55
Ben ESKİŞEHİR'DE sahih hadisleri şiirleştirdiğim "Kırk Hadisin Işığında Kırk Şiir" hazır şiir dosyamı hiçbir karşılık beklemediğim halde basacak babayiğit belediye bulamadım. Bakarsın başka illerden bu sevaba talipli çıkabilir.

Mesaj Yaz 29.1.2014 13:50:54

DARISI, BİZİM TRABZON (BÜYÜKŞEHİR) BELEDİYESİ'NİN BAŞINA... VAKTİN, BELEDİYE BAŞKANI ASIM AYKAN DÖNEMİNDE(KÜLTÜR MÜDÜRÜ SELİM ÇELENK), 96 KİTAP 650000 ADET OLARAK BASILIP HALKA ÜCRETSİZ DAĞITILMIŞTI... BEKLİYORUZ HEP BİRLİKTE 30 MARTI... BÜYÜK ŞEHİR OLACAĞIZ YA...

KONYALILARI TEBRİK ETMEK BORCUM...

kadiryeter Kadir Yeter.
Şair ve araştırmacı yazar...

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/3447/konya-belediyesi-kultur-dunyasina-27-eser-kazandirildi



Yorum Yapın

Konya Belediyesi Kültür Dünyasına 27 Eser Kazandırıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.