ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Benim Adım Kırmızı Fransa'da sahneleniyor

Orhan Pamuk'un başyapıtlarından biri olan Benim Adım Kırmızı, Fransa'nın en meşhur festivallerinden Avignon Tiyatro Festivali kapsamında 8 - 24 Temmuz tarihleri arasında Caserne des Pompiers'de sahneleniyor.

22.7.2013

Benim Adım Kırmızı Fransa'da sahneleniyor

Alain Lecucq ve Narguess Majd’ın sahneye uyarladığı, Brice Coupey’in anlatıcılığı ve Siamak Jahan’ın müzikleri eşliğinde hayat bulan Mon nom est rouge yani Benim Adım Kırmızı, kâğıt tiyatrosunun en özgün uyarlamalarından biri olarak, Avignon’dan İstanbul’a esrarlı ve melankolik bir düş köprüsü kuruyor.

Orhan Pamuk’un bu ay içinde Yapı Kredi Yayınları’ndan basılan tekrar baskı kitaplarından biri olan Benim Adım Kırmızı, yazarın dünyada şimdiye dek en çok satan romanı oldu; Fransa ve İtalya’da yılın kitabı seçildi, dünyada bir romana verilen en prestijli ödüllerin başında gelen Uluslararası IMPAC Dublin ödülünü kazandı.

Yapı Kredi Yayınları, eski resim sanatımız, Doğu ve Batı’nın dünyayı görme biçimleri, aşk ve ölüm hakkında unutulmaz bir tarihi roman olan bu çağdaş klasiği, ilk yayımlanışından 15 yıl sonra, yazarın sonsözü ve kapsamlı bir sanat-tarih kronolojisiyle birlikte sunuyor.

Yorumlar
"Benim Adım Kırmızı Fransa'da sahneleniyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Benim Adım Kırmızı Fransa'da sahneleniyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.