ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Aşık Veysel'e mezarı başında tören

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen 'Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında, mezarı başında anıldı.

8.7.2013

Aşık Veysel'e mezarı başında tören

Festival etkinlikleri, ilçe girişindeki Aşık Veysel Parkı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Kasım Gültekin ve Aşık Veysel’i Anma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sayit Kaya’nın konuşma yaptığı programda, şiirler okundu, türküler seslendirildi.
Belediye halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde Aşık Veysel’in kabrini ziyaret etti. Protokol üyeleri, dua okunmasının ardından ozanın mezarına karanfil bıraktı.


CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir’in, "Aşık Veysel’e dostlarının burada olduğunu göstermek için burada ozanımız var, sazıyla, sözüyle Veysel’in ’Dostlar Beni Hatırlasın’ türküsünü dinleyelim" sözleri üzerine, ozan Ali Güç, eseri seslendirdi.
Köydeki Aşık Veysel Müzesi’nin gezilmesinin ardından müzenin ek binasının açılışı yapıldı. Kaymakam Gül, konuklara, görme engellilerin de ziyaret edebileceği şekilde dizayn edilen iki katlı ek bina hakkında bilgi verdi.
Festival alanında devam eden programda konuşan Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, "Bugün Aşık Veysel’i konuşacağız, söylenecek o kadar çok şey var ki kelimeler, cümleler yeter mi bilmiyorum. Bu topraklar sanatçıların, ozanların, şairlerin, halk aşıklarının doğduğu; duygulu, sevdalı, dertli insanların birlikte yaşadığı topraklardır. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, ünlü ozanı rahmetle anıyoruz" dedi.


AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise "Konuşmacılar Aşık Veysel’in hayatından bahsettiler fakat Aşık Veysel’i biz ne kadar anlatırsak anlatalım, onu tam manasıyla anlatmamız mümkün değil. Çünkü o bir deryaydı, o Şarkışla’dan, Sivrialan’dan doğan bir irfan güneşiydi" ifadesini kullandı.
CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de Aşık Veysel’i anmak için Sivrialan’da olduklarını söyledi. Aşık Veysel Müzesi’nin yanındaki ek binanın, ozana yakışır bir bina olduğunu belirten Özdemir, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum. Bir eleştirim şu; burada Aşık Veysel’i anacağız, belki organizasyonu yapan şirketin eksikliğiydi, Aşık Veysel’i andığımız yerde mutlaka bütün alanlar Türk bayrağıyla ve Atatürk resimleriyle donatılmalıydı. Burada bir kasıt olmadığını biliyorum, kesin organizasyon eksikliği" diye konuştu.

Festivalde, "Hüroğlu" olarak bilinen ozan Cumhur Karabulut, Aşık Veysel için yazdığı şiiri okudu. Ozan Servet Yıldız ile sanatçılar Sultan Arduç ve Nilüfer Sarıtaş’ın sahne aldığı festivale, Aşık Veysel’in oğulları Ahmet ve Bahri Şatıroğlu ile yakınları, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü de katıldı.
Festival, Şarkışla İlçe Stadyumunda Nilüfer Sarıtaş ve Yusuf Güney’in konseriyle sona erecek.


Kaynak: AA

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.7.2013 11:52:28


Âşık Veysel, ne zor hayat yaşamıştır; hayal bile edemeyiz...

İnsanın sağından korktuğumuz kadar, ölüsünden korkmuyoruz!...
Ben bilirim ki; Âşık Veysel, sağlığında böyle ihtişam görmemiştir.
Vefât ettiğinin gecesi çok geç vaktinde adına şiir yazmıştım; 22 Yaşımda iken(1951).

İçten gelen sevgiler, fotoğraf ve etkinlik belgelerine pek yansımaz!... yürek, O'nu, sarmalar ve gizli tutar... ele vermez.

O'nun türküleri, düşüncelerinin feryâdıdır; rûhunu anlayabilirseniz.

O, Gönüllerimizde yaşıyor...

kadiryeter Kadir Yeter.
09.7.2013- TRABZON.

tp://edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/3082/asik-veysel-e-mezari-basinda-toren



Yorum Yapın

Aşık Veysel'e mezarı başında tören ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.