ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çankaya'da Heykel Sempozyumu

Başkentin merkezi yaya bölgesi Sakarya Caddesi’nde başlatılan sempozyum devam ediyor.

20.6.2013

Çankaya'da Heykel Sempozyumu

Başkentin merkezi yaya bölgesi Sakarya Caddesi’nde başlatılan ‘3. Uluslararası Çankaya Heykel Sempozyumu’ atölyelerde devam ediyor.

Ahşapların kaba kesimlerinin yapıldığı Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ahşap İşleri Atölyesi’nde çalışmalarını sürdüren sanatçılar, belediye çalışanları ve güzel sanatlar bölümü öğrencisi olan asistanlarıyla sanat dolu keyifli zaman geçiriyorlar. Eskiz ve maket üzerinden çalışma yapacak olan sanatçılar uygun ağaç seçiminin ardından eskizlerine son şekillerine verdiler.

Türkiye’den Ürün Ünal, Varol Topaç, Yücel Kale, Meksika’dan David M. Bucio, İtalya’dan Alex Von Pentz, Yeni Zelanda’dan Stephen Woodward’ı Başkentlilerle buluşturacak olan Sempozyum önümüzdeki hafta ince işçiliğin yapılacağı Sakarya Caddesi’ne yeniden dönecek.

SANATÇILARDAN ANITKABİR’E ZİYARET

İki hafta sürecek 3. Uluslararası Çankaya Heykel Sempozyumu’ boyunca Başkent’in çeşitli tarihi turistik bölgelerini de gezmek istediklerini belirten yabancı sanatçıların ilk durağı Anıtkabir oldu. Anıtkabir’in taş işçiliği ve devasa rölyeflerine hayran kalan yabancı sanatçılara yerli sanatçılar eşlik ederek bilgi verdiler.

ÇANKAYA AÇIKHAVA SANAT MERKEZİ’NE DÖNÜŞÜYOR

Çankaya Yazı etkinlikleri kapsamında bu yıl 5. kez gerçekleştirilen Ahşap Heykel Sempozyumu, ilk 2 yıl Değirmendere’nin emaneti olan Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’na ev sahipliği yaparak Çankaya’ya 12 heykel kazandırdıklarını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Sakarya Caddesi Yaya Bölgesi’nin sanatçılar tarafından seçilmiş çeşitli noktalarında sergilenen heykellere, sonraki iki yılda 12 adet daha eklendiğini söyledi.

Tanık; “Sakarya Caddesi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Zaferpark, Ahlatlıbel ve Lozanpark gibi halka açık mekanlarda da sergilenen eserlere bu yıl 6 yeni heykel daha katacağız. Türkiye’nin kalbi Çankaya’yı sanatın halkla buluştuğu, açıkhava sanat merkezine dönüştüreceğiz,” dedi.

Yorumlar
"Çankaya'da Heykel Sempozyumu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çankaya'da Heykel Sempozyumu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.