ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

2. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali başlıyor

Sultanbeyli Belediyesi'nce düzenlenen festival, Türkiye'den ve dünyadan 52 söz ustasının katılımıyla 6-9 Mart'ta gerçekleştirilecek

27.2.2013

2. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali başlıyor

Festival adını, dünyada sadece Sultanbeyli sınırları içerisindeki Aydos Ormanları’nda yetişen ve 1982 yılında İngiliz bilim insanı Brian Mathew tarafından yeni bir ’’çiğdem’’ çeşidi olarak dünyaya tanıtılan ’’İstanbulensis’’ çiçeğinden alıyor.

Festivalin 6 Mart’ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda yapılacak açılışında, şiir okumalarının ardından Bülent Ortaçgil ile Birsen Tezer sahne alacak.
’’Dört Kıta Tek Mısra İstanbul’’ sloganıyla gerçekleştirilecek festivalde, dünyadan ve Türkiye’den 52 söz ustası şiirlerini sunacak.
Okullarda özel etkinliklerin düzenleneceği festival kapsamında, ayrıca Türkiye’den çocuk edebiyatı şairleri ve yazarları da eserlerini seslendirecek.

KADINLARA ÖZEL ETKİNLİK

Festival kapsamında, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi’nde kadınlara özel düzenlenecek ’’Dünya Kadınlarından Şiir ve Söz’’ etkinliğinde, yerli ve yabancı kadın şairler şiirlerini seslendirecek.

Etkinlikte, şiirlerini okuyacak Ayşe Sevim, Gonca Özmen, Hayriye Ünal, Anna Santoliquido, Fatma Sadık, Sharerh Kamrani, Çulpan Zaripova, Ferqane Mehdiyeva, Tanagöz İlyasova ve Fatena Al-Ghorra, kadın dinleyicilerin şiirle ilgili sorularını yanıtlayacak.

Festivalin 9 Mart’ta Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek kapanış programında, şiir okumaları, plaket ve ödül töreninin ardından sanatçı Feridun Düzağaç konser verecek.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye ’’www.istanbulensissiir.org’’ adresinden ulaşılabilir.

Yorumlar
"2. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

2. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.