ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Tuşların efendisi' hayata veda etti

Piyanosu ve sesiyle Türk müziğinde bir çığır açan Ferdi Özbeğen, iki gündür sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti

29.1.2013

'Tuşların efendisi' hayata veda etti

Türk müziğinin güçlü sesi Ferdi Özbeğen, dün İstanbul’da tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata veda etti. 72 yaşındaki ünlü sanatçının ölümü sevenlerini yasa boğdu. 12 yıldır prostat tedavisi gören Özbeğen, önceki gün solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İki gündür yoğun bakımda olan sanatçı için doktorları dün düzenledikleri basın toplantısında durumun kritik olduğunu açıkladı. Dr. Fetin Rüştü Yıldız, Özbeğen’in tedaviye olumlu yanıt verdiği takdirde yavaş yavaş uyandırılacağını söyledi. Kötü haberi duyan çok sayıda dostu hastaneye gelerek herkesin Özbeğen için dua etmesini istedi. Ancak Özbeğen akşam 21.15’te enfeksiyona bağlı solunum yetmezliği nedeniyle kurtarılamadı.

ÖDÜL ZENGİNİ
Ferdi Özbeğen, 1941 yılında İzmir’de doğdu. 1977 yılında ilk uzunçaları olan Ferdi Özbeğen’le 45 Dakika’yı çıkardı. Albüm kısa sürede büyük bir satış rakamına ulaştı. 1978 yılında Ferdi Özbeğen’le Sohbet, 1979 yılında Teşekkürler ve 1980 yılında da Mutluluklar albümlerini hayranlarına sundu. Sohbet albümüyle Altın Plak kazanan Özbeğen, Mutluluklar albümüyle de Platin Plak ve Altın Piyano kazandı. Özbeğen, kendine has yorumuyla tavernalar dönemini de açtı. 1980’li yıllarda Nice Yıllara,Yaşadıkça, Bir Sır gibi, Seviyorum Delicesi’ne gibi unutulmaz şarkılara imza attı.

ÇOK KALİTELİ BİR İNSANI KAYBETTİK
Bir dönem albümleri milyonlar satan, Türkiye’nin özellikle 80 kuşağına damgasını vuran sanatçının ölümü hayranlarını yasa boğdu.
Selami Şahin: 45. Senelik bir dostluğum var. Yeri doldurulamayacak bir değeri kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bir saat önce haberim oldu. Sevenleri ağlıyor. Başımız sağolsun.

Fatih Ürek: Dostluk kavramının en yakıştığı insanı ve en önemli dostlarımdan birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Mekanı cennet olsun.

Ümit Besen: Daha 10 gün önce konuştuk Ferdi Özbeğen ile aradı teşekkür etti her yerdi beni konuşuyormuşsun diyerek.. Başımız sağolsun uzun bir dostluk ve tatlı bir rekabet vardı aramızda.

Nazan Öncel: Boşuna ağlamaklı dolaşmıyorum hep. Ferdi Özbeğen’imiz de gidince dağıldım artık. Gel de yanma...

Sibel Can: Değerli müzisyen yeri doldurulamayacak üstad Ferdi Özbeğen’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.

Coşkun Sabah: Can dostumdu. Kalitesi günümüzde yok denecek kadar kibar bir insandı. Ondan çok şey öğrendim.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 1.2.2013 23:02:58
kadife gibi bir sesi ipek dokunuslu bir kisiligi vardi ferdi abimizin.Yillarca onun o mülayim bakisiyla söyledigi sarkilari dinledik.Beyfendi kisiligiyle taht kurmusdu biz sevenlerinin yüregine.Mekani cennet olsun insallah.Ocak ve subat ayi benim hayatimda hep ölüm ayi olarak iz birakmisdir.Dedemide ocak ayinda kaybetmisdik.Yaprak dökümü gibidir ocak pesine takar alip götürür dondurucu koynuna karatopraklarin.Allahim günahlarini affetsin insallah.amin.Basimiz sagolsun.

Mesaj Yaz 30.1.2013 13:06:47
Çok iyi yrtiştirilmiş, kibar ve kültürlü bir insandı Ferdi.
1969 yazında, Sivasta, Temeltepede birlikte eğitimdeydik ve üç ay, bazen aynı ranzada, bazen de yanyana ranzalarda geceledik. Çok imkanı olmasına rağmen, askerliği kaytarmadan yaptı diyebilirim.
Hiç kimseyi kırdığını görmedim. Varsa, hakkım helal olsun.
Allah, taksiratını affetsin, nur içinde yatsın.
Ünal Beşkese


Mesaj Yaz 29.1.2013 19:18:46
böyle isimleri kaybetmek insana ister istemez acı veriyor... çünkü yeri doldurulmayacak mütevazi bir insandı mekanı cennet olsun...

Mesaj Yaz 29.1.2013 18:20:40

Değerli merhum sanatçımız, Ferdi Özbeğen'e Yüce Allah cc, dan rahmet dilerim, Rabb'im taksiratlarını affeylesin, yakınlarına sabırlar ihsan etsin.. Çok sevdiğim değerlerden biriydi :(


Mesaj Yaz 29.1.2013 13:44:35
Bir yıldız daha kaydı...

Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum...




Mesaj Yaz 29.1.2013 12:18:55
Allah rahmet eylesin üzüldüm gençliğim onun şarkılarını dinleyerek geçti.Yıldızlar tek tek kayıyor.Mekanı cennet olsun:(

Mesaj Yaz 29.1.2013 12:17:53

Düğünler yas tutsun, güller ağlasın...

kadiryeter



Yorum Yapın

'Tuşların efendisi' hayata veda etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.