ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. MONTAİGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Hayat Bayram Olsa' hayatını kaybetti!

Türk pop müziğinin unutulmazları arasına giren Şenay Yüzbaşıoğlu, 62 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı, 'Hayat Bayram Olsa' ve 'Sev Kardeşim' şarkılarıyla ismini duyurmuştu.

4.1.2013

'Hayat Bayram Olsa' hayatını kaybetti!

Şenay Yüzbaşıoğlu, Gümüşsuyu’ndaki evinde hayatını yaşamını yitirdi. 62 yaşındaki Yüzbaşıoğlu’nun cenazesi yarın Dolmabahçe Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.
Eşi Şerif Yüzbaşıoğlu’nu kaybettikten sonra içine kapanan Şenay Yüzbaşıoğlu, yalnız bir hayat sürüyordu.

ŞENAY YÜZBAŞIOĞLU KİMDİR?

951 yılında dünyaya gelen Yüzbaşıoğlu, 1969′da Erkan Özerman’ın keşfi olarak onun Ankara’da açtığı ’Anahtarlı Bulvar’ adlı bir gece kulubünde başladı.

Şenay aynı yıl, daha sonra İstanbul Gelişim Orkestrası adını alacak Şerif Yüzbaşıoğlu, Salim Ağırbaş, Atilla Özdemiroğlu, Selçuk Başar, Uğur Başar, Garo Mafyan, Asım Erken’den kurulu orkestranın İlhan Kayral’la birlikte iki solistinden biri oldu.
Daha sonra Şenay’ın orkestra partneri Neco oldu ve orkestraya Onno Tunç, Cengiz Teoman, Aşkın Arsunan, Atilla Şereftuğ, Erdal Kızılçay gibi müzisyenler katıldı. 1971′de orkestra şefi Şerif Yüzbaşıoğlu ve Şenay evlendi.

1971′de müziklerini basit bulduğu için pek gönüllü olmadan ama aranjmanların sözlerini de yazarak "Benim Olursan/Sev Kardeşim" adlı plağı doldurdu.

Plağın B yüzündeki "Sev Kardeşim" patladı ve hem yılın şarkısı seçildi, hem de Şenay’a yılın şarkıcısı ödülünü getirdi. 1972′de aynı ödülleri bu kez de "Hayat Bayram Olsa/Nen Var Canım Kardeşim?" ile alır.
İki yıl içinde Türk popunun en ünlü kadın yıldızlarından biri oldu. "Sev Kardeşim", "Hayat Bayram Olsa", "Beyaz Ülke", "Gerçek Nerde?", "Açıl Susam Açıl", "Ve Ağlıyorum", "Varlar Yoklar", "Dön Artık", "Sev Yeter ki", "Dünden Bugüne", "Sessiz Bir Yer" gibi pek çok hit 45′lik yaptı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.1.2013 01:17:07
Allah rahmet eylesin :( Sevgi çağrısı yaptığı kaç dost'tu vardı son gününde? vefasız âlem :((

Mesaj Yaz 5.1.2013 23:13:16
Büyük kayıp!

Ama şarkılarıyla gönlümüzde hep yaşayacak....''hep sev kardeşim'' diyecek...

Mekanı cennet olsun...


Mesaj Yaz 5.1.2013 19:31:24
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun...

Mesaj Yaz 5.1.2013 17:25:02
eski yıldız değerler artık bir bir kayıyor hayat sahnesinden allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum

Mesaj Yaz 5.1.2013 09:05:25
O Ses, hâlâ dimâğımda..."Sev Kardeşim, elini ver bana" İNCE VE NÂRİN SESİN.

İşte, insanı İnsan yapan Duygu: İnsanlara yardım etmeyi, zarûri ihtiyaç olarak duyma hissi... kimse sizden bir şey istemeden vermek, bilgini vermek için çabalamak...

İnsanların hayâtını bayram yapmak elinizin altında; Sev ve ikram et... korkma, malın da bilgin de tükenmez. Ne mutlu, bu yolda azmedenlere.
Bırakın ne derlerse desinler; çoğu güzel işleri yapana "deli" desinler.

Son söz: "Sev Kardeşim, elini ver bana"

kadiryeter Kadir Yeter.
05.01.2013- KÂNÛNÎ ŞEHRİ TRABZON.

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/2842/-hayat-bayram-olsa--hayatini-kaybetti



Yorum Yapın

'Hayat Bayram Olsa' hayatını kaybetti! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.