ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bursa'nın değerleri dünya mirası yolunda

Bursa'da bulunan Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması yönündeki çalışmalar sürüyor.

2.8.2012

Bursa'nın değerleri dünya mirası yolunda

Bursa’da bulunan Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınması yönündeki çalışmalar çerçevesinde, Sultan Külliyeleri’nin dosya kapsamına girebilmesi için belirlenen yönetim alanı sınırları ve Hanlar Bölgesi ile Cumalıkızık’ın tampon bölge sınırları revizyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Alan Başkanlığı tarafından Sultan Külliyeleri, Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Gerçekleştirilen çalışmalarla Bursa’nın adaylık başvurusunun güçlendirilmesi gerektiği belirlenmiş, bu kapsamda da Cumalıkızık ve Hanlar Bölgesi yönetim alanı sınırlarının revize edilmesi ve bu kapsamda Hanlar Bölgesi’nin nüvesini oluşturan Orhan Gazi Külliyesi’ne ek olarak diğer dört Sultan Külliyesi’nin de (Hüdavendigar, Yıldırım, Yeşil ve Muradiye) Dünya Miras Alanı sınırlarına eklenmesi kararlaştırılmış, bu öneriler Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletilmişti.

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun da incelemeleri sonucunda Sultan Külliyeleri’nin dosya kapsamına girebilmesi için belirlenen yönetim alanı sınırları ve Hanlar Bölgesi ile Cumalıkızık’ın tampon bölge sınırları revizyonları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylandı.

2014’te Dünya Miras Listesi’nde yer alabilmek için son başvuru tarihi olan 1 Eylül 2012’ye kadar başvuru dosyasının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edilmesi için hazırlıklar yoğun şekilde sürdürülüyor.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 3.8.2012 00:54:04
çok güzel bi olay


Yorum Yapın

Bursa'nın değerleri dünya mirası yolunda ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.