ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

2. Mardin Bienali Başlıyor!

Küratörlüğünü Paolo Colombo ve Lora Sarıaslan’ın yaptığı ve 21 Eylül – 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Mardin Bienali’nin bu sene ki başlığı 2. Bakış//Double Take olarak belirlendi.

27.6.2012

2. Mardin Bienali Başlıyor!

GAP İdaresi, Mardin Valiliği ile Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen; direktörlüğünü Döne Otyam’ın, danışmanlığını Ayşegül Sönmez’in yaptığı 2. Mardin Bienali’nin küratörlüğünü 6. İstanbul Bienali’nin küratörü Paolo Colombo ve Lora Sarıaslan yapıyor.

Mardin Bienali’nin küratörleri Paolo Colombo ve Lora Sarıaslan için Mardin kenti geçmişle, günümüzle ve gelecekle yüzleşmek demek. Oluşturdukları bienalin kavramsal çerçevesi bugünün görsel kültürünü Mardin’in dokusuyla harmanlayarak, bölgenin renkli öykülerine ve ruhuna güncel sanatı aşılamayı, kişisel hikayelere ağırlık vermeyi planlıyor.

Aralarında Fikret Atay, Sami Baydar, Edy Ferguson, Mona Hatoum, Hrair Sarkissian, Murat Şahinler, Shahzia Sikander ve Pae White gibi sanatçıların yer alacağı Mardin Bienali, ipuçlarını kentin mimari, tarihi ve kültürel katmanlarının zenginliğinden alırken hem kendini şekillendirip yeniden yaratıyor, hem de ona yeniden bakarak kenti şekillendirmemizi öneriyor.

Bu sergi bildiğimizi, alıştığımızı, bilmediğimizle, alışmadığımızla karşı karşıya getirerek izleyicide bir 2. bakış uyandırmaya çalışıyor. Sanatla günlük nesneleri birbirinden ayıran, kimi zaman da birleştiren ince çizgiyi tanımlamak adına… Bienal, Mardinliler’in kent içinde günlük yaşamlarını sürdürdükleri, gezindikleri, çay içtikleri, saç sakal traşı oldukları çeşitli mekanları; tarihi binalardan berber dükkanlarına, kıraathanelerden açık hava sinemasına kadar ilginç mekanları seçerek normal koşullarda bir gezginin giremeyeceği ve deneyimleyemeyeceği şekilde 30 sanatçıya sergi alanı olarak sunuyor.

Kaynak:ajanda.tv

Yorumlar
Mesaj Yaz 29.6.2012 02:04:02
her yere gittim bir bu şehre bir türlü gidemedim...Mardin; kalkıpta sen gel bana artık nolur...şu güzelliğe bakarmısınız..


Yorum Yapın

2. Mardin Bienali Başlıyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.