ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

81 ilin Türküleri Bu Sergide

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin '81 İlde Türkülerle Türkiye' adlı fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor

22.2.2012

81 ilin Türküleri Bu Sergide

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sergide, 81 ilden güzel fotoğraflarla o yörenin dillerden düşmeyen türküleri Başkentlilere sunuluyor.

Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide, her ilin ayrı güzelliğinin yer aldığı fotoğraflarda, o yörenin sevilen türküleri hatırlatılıyor. Büyük boyutlardaki 110 fotoğrafla bütün Türkiye, başkentlilerin gözleri önüne serilirken, bölgenin türküleri de bir kez daha hatırlarına getiriliyor.

Sergiyi gezen başkentlilerden emekli öğretmen Atila Gürpınar, Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Bu güzel fotoğraflarla Türk Halk Müziği’nin önemi hatırlatılmış ve sevilmesine öncülük edilmiş. Bu ezgilerdeki sözleri gençlerin çok iyi incelemesini isterim. Türkülerimizde yaşama dair her türlü ipucu var.” dedi.

Doğma büyüme Ankaralı olduğunu belirten Ülkü Altınok, ülkenin, her bölgesinin kültürüyle, doğasıyla ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu söylerken, Avukat Ümit Gülseven ise “Sergiye kızım da tüm sınıf arkadaşlarıyla birlikte gelmişti. Çok başarılı buldum. Ben Vanlıyım. Doğrusu böyle sergiler sayesinde kendi doğduğumuz şehirlerimizi de hatırlamış oluyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"81 ilin Türküleri Bu Sergide" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

81 ilin Türküleri Bu Sergide ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.