ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kölelikten Özgürlüğe 500 Yıllık Bir Gelenek

Bazılarına göre bir savunma sanatı, bazılarına göre ise sadece bir dans olsa da Brezilyalı köleler için o özgürlüğe giden yol...

10.12.2011

Kölelikten Özgürlüğe 500 Yıllık Bir Gelenek

Brezilya’da kölelerin elleri zincirli iken kendilerini savunmak için geliştirdikleri tekmeye ve akrobasiye dayalı dövüş sanatı Capoeira (Kapuera)’nın dünyaca ünlü hocası Mestre Baixinho ve sekiz Profesör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı Gösteri Sanatları Merkezi’nin davetlisi olarak İstanbul’a geliyor.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına Prof. Napoleao (Emilio De Chiara) ile birlikte Prof. Desengoçado, Prof. Marcolino, Prof. Montanha, Prof. Rocco, Prof. Alongado, Prof. Tittina, Prof. Mila katılıyor.

9-10-11 Aralık tarihlerinde İstanbul’da bulunacak olan grubun tüm gösterileri ve atölye çalışmaları Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Felsefesi, geleneksel kuralları, orkestrası, enstrümanları, ritim ve şarkıları ile Capoeira’ya ait tüm ritüellerin sergileceği açılış rodası, 1 saat sürecek.

Capoeira kültürünün gerçek felsefesini ve kurallarını öğrenebilmek amacıyla düzenlenecek atölye çalışmaları ise 10-11 Aralık tarihleri arasında yine aynı salonda gerçekleşecek. Mestre Baixinho ve Mestre Emilio De Chiara’nın bizzat öğrencilerinin başında bulunacağı çalışmalarda Profesör seviyesindeki diğer eğitmenler de katılacak.

PROGRAM:

9 ARALIK 2011 CUMA

14.00-19.00 ATÖLYE ÇALIŞMASI

21.00 AÇILIŞ RODASI

10 ARALIK 2011 CUMARTESİ

14.00-19.00 ATÖLYE ÇALIŞMASI

21.00 RODA

11 ARALIK 2011 PAZAR

14.00-19.00 ATÖLYE ÇALIŞMASI

21.00 KAPANIŞ RODASI

Eğitmenler

Mestre Baixinho

Prof. Desengoçado

Prof. Marcolino

Prof. Montanha

Prof. Rocco

Prof. Alongado

Prof. Tittina

Prof. Mila

Prof. Napoleao

Yorumlar
"Kölelikten Özgürlüğe 500 Yıllık Bir Gelenek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kölelikten Özgürlüğe 500 Yıllık Bir Gelenek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.