ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

En pahalı Türk filmi 'Fetih 1453'

Bugüne kadar çekilmiş en yüksek bütçeli yerli sinema filmi olma özelliği taşıyan 'Fetih 1453' konusu kadar müthiş görsel efektleriyle de çok konuşulacak.

7.12.2011

En pahalı Türk filmi 'Fetih 1453'

Çekimleri yaklaşık 3 sene süren filmde Fatih Sultan Mehmet’i Devrim Evin, Ulubatlı Hasan’ı İbrahim Çelikkol canlandırıyor. Urban’ın kızı Era rolünde ise Dilek Serbest yer alıyor.

Hz. Muhammed’in (s.a.s.) "Konstantiniyye elbet bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan, ne güzel kumandandır! Onun askeri ne güzel askerdir!" hadisiyle başlayan ve Fatih Sultan Mehmet’in 1451-1453 yılları arasında İstanbul’u fethini konu alan filmin ilk tanıtım videosu yayınlandı.

Film 17 Şubat 2012’de vizyonda olacak..

Yorumlar
Mesaj Yaz 10.12.2011 22:08:59
Hic yakismamis Fatih sultan mehmet hanin yerine basrolde oynayan oynayan neden önceden cekilmez bu filmler cüneyt arkin gencken yada serdar gökhan ne yakisirdi bu yeni yetmelere gitmiyor yakismiyor bence ne diziler ne filmler benim düsüncem tabiki hayirli olsun ne denir baska...

Mesaj Yaz 7.12.2011 22:59:30
"Konstantiniyye elbet bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan, ne güzel kumandandır! Onun askeri ne güzel askerdir!"

Peygamber o sözü dünyanın merkezi olan şehri kastederek söylemiştir, tıpkı Aziz Augustine in Tanrı şehri ile Roma arasında karşılaştırma yaparken kendi dönemindeki dünya başkentini kullanması gibi. Ama 15. yüzyılda gelindiğinde Konstantinopolisin merkezi olma özelliği kalmamıştır. Tek önemi Avrupaya genişleyen Osmanlı devletinin ortasındaki bir ada olmasıdır (14. yüzyılda Philadelphia nın olduğu gibi). Bugün olsa İslam peygamberi aynı sözü New York için söylerdi; otuz yıl sonra da başka bir şehir için. Özetle hadis Konstantinopolis i değil, dünyanın başkentini ele geçirme fikrini içerir. O başkent de peygamber ile II Mehmet in dönemlerinde farklı yerlerdir.

Filme gelince. Böyle filmlerin yapılması güzel. Tabi sonsuz tartışmalara yol açacağından eminim; ne de olsa toplumda geçmişi Altın Çağ olarak kabul etme eğilimi çok yaygın. Film gerçekçi olduğu oranda da tartışmalar alevlenecektir (Bu arada 3. resme bakılırsa doğru olarak sarı kırmızı olan Paleologos bayrağı kullanılmış. Öte yandan o dönemde hipodromun, büyük sarayla birlikte yıkıntı halinde olduğu da biliniyor - yani o sahne sorunlu gibi)


Mesaj Yaz 7.12.2011 17:31:57
İzlemek için merakla bekleyenlerdenim.


Yorum Yapın

En pahalı Türk filmi 'Fetih 1453' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.