ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk dünyası filmleri haftası başlıyor

Türk dünyasından 10 ülke ve 10 filmin katılımıyla düzenlenecek “2. Uluslararası Türk Dünyası Filmleri Haftası” 2 Ekim’de İstanbul Emek Sinemasında düzenlenecek galayla başlayacak.

1.10.2018

Türk dünyası filmleri haftası başlıyor

“Türk Dünyası Sinemacılar Birliği” ve “Avrasya Kültür ve Sanat Derneği”nin ortaklaşa organize ettiği Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonun proje ortağı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen film haftası, 2 Ekim’de başlayıp 6 Ekim’e kadar devam edecek.
 
Türk dünyası arasında dil ve kültür birliği sağlamak amacıyla düzenlenen film haftasının ilki, geçtiğimiz yıl Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlendi. Türkiye’deki film haftasına 10 ülkenin kültür bakanları ve bakan yardımcılarının katılması bekleniyor. Festival’de Türkiye’yi  Kervan 1915 filmi temsil ederken, Kırgızistan’ı  Dağların Kraliçesi, Kazakistan’ı  Anneye Giden Yol, Başkordistan’ı Büyük Ayı Eterah, Tataristan’ı  Molla, Özbekistan’ı İslam Hoca, Türkmenistan’ı  Mankurt, Azerbaycan’ı  İntikam Almadan Ölme, Hakasya’yı Avcı, Yakutistan’ı ise Kral Kuşu filmi temsil edecek.
 
“Avrasya Kültür Sanat Derneğinden yapılan açıklamaya göre:  Geçtiğimiz günlerde Kırgızistan’da yapılan “Türk Konseyi Cumhurbaşkanları Toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dilimizi ve paramızı birleştirmeliyiz” arzusunun kültür ve sanat ayağını oluşturacak olan “Türk Dünyası Filmleri Haftası” etkinliği -beyazperdenin eşsiz gücünden yararlanarak- Türk devletleri ve Türk halkı arasında ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğini geliştirerek “Türk Dünyasının” küresel bir güç hâle gelmesine katkı sağlamak için tasarlanmıştır.

“Avrasya Kültür Sanat Derneği” olarak, “Türk Dünyası Sinemacılar Birliğinin ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun” öncülüğünde birincisi Tataristan’ın başkenti Kazan’da gerçekleştirilen “Uluslar arası Türk Dünyası Filmleri Haftasının” ikincisini İstanbul’da yapacağız. 

(2-6 Ekim 2018’de İstanbul’da Emek Sinemasında bir gala ile açılışı yapılacak ve aynı sinemada film gösterimleri gerçekleştirilecektir.)

Gala ve final törenlerini, platform üyesi ülkelerden TV kanalları canlı ve paket olarak yayımlayacaklar. “Uluslar Arası Türk Dünyası Filmleri Haftası” ortak köklerimiz olan dilimiz, tarihimiz, kültürümüz,  medeniyetimizle maddi ve manevi değerlerimizin tanıtılmasında ve yeni nesillere aktarılmasında etkili ve güçlü bir işlevi yerine getirecektir. 

Türk topluluklarının kendilerini birbirlerine anlatmada, birbirlerine yakınlaşmada sinema sanatından yararlanılması, bugüne kadar yapılmakta olan tüm sosyal ve kültürel faaliyetler arasında önemli bir yere sahip olacaktır. Bu etkinlikle ülkeler ve toplumlar arasında bir kültür ve gönül köprüsü kurulmuş olacaktır. Ayrıca “Türk Dünyasının” kendi değerlerini beyazperdeye taşımasına ve birbiriyle paylaşmasına hizmet ederek Türk toplulukları arasındaki entegrasyonu hızlandırıcı etki yapması beklenmektedir. Yine “Türk Dünyasının” sinema alanındaki yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesine ve sektör profesyonelleri arasında işbirliğinin geliştirilmesine de hizmet etmesi festivalin öncelikleri arasındadır. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde  2 Ekim’de gala ile açılacak olan “2. Uluslararası Türk Dünyası Filmleri Haftası”nın film gösterimleri üç gün boyunca İstanbul Emek Sinemasında yapılacaktır.

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.10.2018 13:32:53
Türk dünyası filmlerinin bir tek sinemada gösterimi "dostlar alış verişte görsün" hesabı.Eğer Türk dünyasının kültürel etkileşimi arzulanıyorsa daha fazla sinemada gösterime girmesi gerekir.Ben izlemek istiyorum örneğin,işimi gücümü bırakıp 600 km. yol gideceğim,mümkün değil.Kültür bakanlığı duyar mı bilmem!


Yorum Yapın

Türk dünyası filmleri haftası başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.