ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'luların gönüllerini fethettiler!

Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Cem Karaca Kültür Merkezi’nde sundukları “İstiklale Adanan Bir Ömür: Mehmet Akif ERSOY” tiyatrosuyla İstanbulluların gönüllerini fethetti.

28.10.2011

İstanbul'luların gönüllerini fethettiler!

İLESAM ile Bakırköy Lisesi’nin birlikte düzenledikleri “2011 Mehmet Akif ERSOY Yılı” etkinlikleri Cem Karaca Kültür Merkezinde on ikinci programla devam etti. Sunuculuğu, Safahat’ın büyük bölümünü ezbere okuyan Zeytinburnu Abay İlköğretim Okulu öğrencisi dokuz yaşındaki Dilara ÇETİN yaptı. Programda, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Tiyatro Grubu’nun hazırladığı; Okul Müdürü Mürsel GÜNDOĞDU’nun senaryosunu yazdığı ve Müdür Yardımcısı Hüseyin Ersin GÜLAY’ın yönettiği, “İstiklale Adanan Bir Ömür: Mehmet Akif ERSOY” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde 25 Ekim 2011-Salı günü saat 13.00’de başlayan etkinliğe: Bakırköy Kaymakamı Sn. Yakup VATAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Hüseyin ÖZCAN, İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer Vayni, Bakırköy Lisesi Müdürü Cengiz Tarbak, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mürsel Gündoğdu, Müdür Yardımcısı Hüseyin Ersin Gülay, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını Bakırköy Lisesi Müdürü Cengiz Tarbak yaptı. Tarbak; Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü ve ekibine teşekkür ederek okulun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ardından kürsüye çıkan Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mürsel GÜNDOĞDU, sanatın birey ve toplum açısından önemine değindi.

Gündoğdu, sanatı insanların hayatından çıkarırsanız ıslah evleri ve rehabilitasyon merkezleri yapmaya mahkum olursunuz, diyerek etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer Vayni ise İLESAM’ın her zaman kültür ve sanatın yanında yer aldığını belirterek yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Programın başında Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mürsel Gündoğdu’ ya plaket verdi ve yaptıkları çalışma için teşekkür etti.

Salonun dolu olduğu etkinlikte zaman zaman duygulu anlar da yaşandı ve seyirciler gözyaşlarına hâkim olamadılar. Ağıtlarla ve Mehmet Akif’in şiirleriyle süslenmiş tiyatro oyununda Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri gösterdikleri performansla büyük alkış topladılar. Çanakkale Savaşından Mehmet Akif’in vefatına kadar geçen sürecin belgesel tadında işlendiği tiyatro oyunu, bazen düşündüren bazen de ağlatan sahneleriyle seyirciden tam not aldı.

Yorumlar
"İstanbul'luların gönüllerini fethettiler!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'luların gönüllerini fethettiler! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.