ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. MONTAİGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yedi tepeli şehrin 100 rotası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. 'İstanbul'un 100 Rotası' adlı bir kitap yayımladı

29.9.2011

Yedi tepeli şehrin 100 rotası

‘Kenti adım adım nasıl gezmeliyiz? Gezi rotalarımız nasıl oluşabilir?’ sorularına cevap niteliğinde hazırlanan ’İstanbul’un 100 Rotası’ adlı kitap, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Gültekin Çizgen tarafından kaleme alındı.

’İstanbul’un 100 Rotası’, gerek çevresi, gerek nüfusu gerekse kültürel yapısıyla her an genişleyen ve değişen kent için rehber niteliğinden çok okuyucuya belli bir zaman dilimi içinde kentin nerelerinin, nasıl gezileceğine dair teklif sunuyor.

Kitap, zamana göre rotalar, uzak İstanbul rotaları, yedi tepe rotası, kültür sanat rotaları, özel rotalar geleneksel çarşılar ve yiyecek içecek rotaları olmak üzere altı bölümden oluşuyor. Şehrin coğrafyasına göre belirlenen yüz rotada Sarayburnu çevresindeki kent çekirdeği, Haliç ve Beyoğlu ilk rota olarak belirlenmiş.

’İstanbul’un 100 Rotası’, bir günlük, üç günlük, haftalık rotaların yanı sıra, Haliç, Adalar ve uzak İstanbul, yedi tepe, kültür ve sanat, İstanbul’un renkleri ile İstanbul’un özel rotalarını sunuyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 20.11.2011 15:13:33
"İstanbul Dünya"nın Adalet terazisidir."

Dünya senin koynunda
Seni gören gözler gelir âşka
Seninle yaşamak bir rüya
Canım İstanbul, canım İstanbul…

s.kalafat



Mesaj Yaz 2.10.2011 19:53:05


İstanbul ne kadar gezsem de
doymuyorum toprağına.



Yorum Yapın

Yedi tepeli şehrin 100 rotası ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.