ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Abdal Deposu, kültür evi olacak

Tarihi mirasa sahip çıkma noktasında Türkiye’ye ve dünyaya örnek gösterilen Osmangazi Belediyesi, Abdal Mahallesi’nde yıllarca depo olarak kullanılan tarihi yapıyı, kültür evine dönüştürmek için kolları sıvadı.

6.7.2011

Abdal Deposu, kültür evi olacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki tarihi yapıları, herkesin yararlanacağı sanat merkezleri ve sosyal tesislere dönüştürdüklerini dile getirdi. Dündar, depo olarak kullanılan yapının kültür evi olması için çalışmalara hızla başladıklarını söyledi.

Projesi çizilen Abdal Kültür Evi’nin ilçeye değer katacağına işaret eden Dündar, "Abdal Mahallesi, tarihi çarşı ve hanlar bölgesine yakın bir yerde yer alıyor. Bu yapıda, tarihin can damarında hak ettiği değere kavuşacak. Böylece hem mahalleye yeni bir değer kazandırmış olacağız hem de mirasımıza sahip çıkarak kentimize önemli bir merkez daha katmış olacağız." dedi.

Abdal Kültür Evi’nin, sanat atölyeleri ve sergi-sunum salonlarından oluşacağını söyleyen Dündar, "Sanatsal aktivitelerin yoğun olarak yer alacağı Abdal Kültür Evi, Osmangazi’ye ve Bursa merkezine yeni bir soluk getirecek." diye konuştu.

Abdal Mahallesi sınırları içerisinde yer alan depo, 991 metrekarelik alanı kapsıyor. Tarihi geçmişi tam olarak bilinmeyen yapının beden duvarlarında almaşık duvar örgüsü sistemi uygulanmış. Binanın kuzey cephesinde ve batı cephesinde 6’şar adet tuğla kemerli ve tuğla söveli pencere bulunuyor. Proje tasarımında, atölyeler zemin katta, sergi-sunum salonları ise asma katta yer alacak.

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.7.2011 17:52:20


Bu ülkede kiliseler gençlik ve spor müdürlükleri, medreseler çay evleri tarafından kullanıldıkça daha çok depolar çıkar ortaya. İşin ilginç yanı, Vakıflar nasıl oluyor da buna izin veriyor, anlayamıyorum. Darısı diğer eserlere olsun da kurtulsunlar işkenceden.



Mesaj Yaz 6.7.2011 13:34:53
Her gecen gun yok olusa birakilan, onemsenmeyen, -goruldugu uzre; depo olarak kullanilan- kulturel miraslarimizdan birine verdigi degerden dolayi, Belediye Baskani Mustafa Dundar nezdinde, tum Osmangazi Belediyesini tebrik ediyor, basari diliyorum..

Aslinda; sahip cikmakla ZORUNLU oldugumuz ve nedense umursamadigimiz miraslarimizin korunmasi temennisiyle..



Yorum Yapın

Abdal Deposu, kültür evi olacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.