ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. S. Carnot Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Barış Manço Onur Ödülü Livaneli'nin

Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması kapsamında verilen ''Barış Manço Onur Ödülü'' bu yıl Zülfü Livaneli'ye verildi.

7.6.2010

Barış Manço Onur Ödülü Livaneli'nin

Etkinlik kapsamında, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenen törende, ’’Barış Manço Onur Ödülü’’, sanatçı Zülfü Livaneli’ye takdim edildi. Sanatçı ödülünü, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile Barış Manço’nun eşi Lale Manço ve büyük oğlu Doğukan Manço’nun elinden aldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, törende yaptığı konuşmada, Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması’nı 6 yıl aradan sonra Kuşadalılarla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Altungün, Barış Manço gibi önemli bir sanatçı adına kararlaştırılan bir ödülü, bu yıl Zülfü Livaneli gibi önemli bir isme verilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Lale Manço da eşi Barış Manço adına tertip edilen ve önceki yıllarda Atilla Özdemiroğlu, Sezen Aksu, Kayahan ve M.F.Ö gibi Türk müziğinin önemli isimlerine verilen ödülü, bu yıl da örnek bir sanatçıya vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Manço, ayrıca ’’Altın Güvercin’’i yeniden Kuşadası semalarıyla buluşturduğu için Belediye Başkanı Altungün’e teşekkür etti.

Livaneli ise ödülünü almasının ardından yaptığı konuşmada, bu ödülü almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ’’Türk müzik tarihi haritasında önemli bir yere sahip olan ve bu haritada önemli bir yer kaplayan Barış Manço adını taşıyan bir ödül almak, beni çok mutlu etti. Ayrıca İsmail Cem gibi bir dostumun adını taşıyan meydanda bu ödülü almak mutluluğumu daha da artırdı. Uzun yıllar önce birlikte konser düzenlediğimiz Belediye Başkanı Esat Altungün ve Atilla Özdemiroğlu gibi dostlarımı yeniden görmek de mutluluğumu pekiştirdi’’ diye konuştu.

Ödül töreninin ardından son dönemin sevilen şarkıcılarından Mustafa Ceceli, hayranlarıyla buluştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.6.2010 23:17:00
Bırakın bu işleri yukarıda yorum yapan arkadaşlar. O adam verilecek tüm ödülleri fazlasıyla haketmiş gerçek bir sanatçıdır. Sonuna kadar ödül almayı haketmiş Livaneli ile evrensel bir sanat adamı rahmetli Barış Manço adının yok CHP yok İsmail Cem gibi saçma ilişiklendirmelerle küçük düşürmeye, rahmetlinin de hakikaten kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yok. Livaneli'ye ödül verildi de chpli başkan partilisi Livaneli'ye kaba tabirle "kıyak" mı yaptı yani? para da mı vardı yoksa bu işin içinde? Bak şunların yaptığına, onur ödüllerini kendi adamlarına verip "ödüllü chpliler kadrolaşması" mı yapıyorlar yoksa, hı? Bakarsın belediyede bir iş de verir!


Yorum Yapın

Barış Manço Onur Ödülü Livaneli'nin ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.