Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy

ULAŞMAK MI ULAŞILMAZ MI...

Yorum

ULAŞMAK MI ULAŞILMAZ MI...

2

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1101

Okunma

ULAŞMAK MI ULAŞILMAZ MI...

ULAŞMAK MI ULAŞILMAZ MI...

Yetinmek bir gizemse arka bahçesindeyim yalıtılmış sözlerin. Bir bir ayıklamak belki de payıma düşen. Ve daha nicesi kefareti ödenen.

Tümden kaybolmuş ve seyrelmiş tüm varlıklar. Uzağında belki yakınında durmak ise tek çare varsın defalarca savrulayım. Asla da hicap etmem, etmedim de. Yeter ki çalıp çırpmasınlar.

Ezelden beri kilitlediğim o bahçenin kapısı ve eşlik eden arşa uzanan duvarlar. Ola ki sızan bir ruh göreyim kaybolurum anında, karışırım sonsuzluğa.

Bir kez izin vermiştim sadece bir kez karışmak adına yabancı dünyalara ve bir kez idi varlığımın işgali. Asla düşmem aynı hataya ne de eşlik ederim yalanlara hepten yankılanan üstelik fütursuzca.

İmgelerin belli belirsiz tahayyülü kadar yakındım varlığına, yoktan var olmuş iki kişilik dünyanın son kumanyası idi paylaştığımız. Lokma lokma yedik, bölüştük aşımızı kayıpta iken aşk. Bedelsiz sanmıştım bilemedim saf ruhumun katledileceğini.

Tasarrufundayım artık aşkın da vefanın da.

Bir kıvılcım yetmişti oysa tek bir kıvılcım. Yangının tam da ortasında tutuştu hayallerim, depreşti mazimin yankıları ve seyreldi zaman hele ki var olduğuna inandığım varlığının esef verici bencilliğini duyumsadıktan sonra.

Yetinmek ise payıma düşen sonuna kadar arkasındayım tevekkül ederken üstelik kendimi bildim bileli.

Ve bildirdim kendimi, korunaklı düşlerimi bir bir serdim ayağının altına ezeceğini bilmeden. Bilemedim, ihtimal dahi veremezken defalarca öldüm. Defalarca boyut değiştirdim.

Karıştım hepten sonsuzluğa, kovuşturuldum acımasızca ve ve…

Virgüller koydum sayısız kere ve onlarca soru işareti keza başım dertte hala cevabını bulamadığım ne varsa işgal eden benliğimi. Ama umarsızım hiç olmadığım kadar koca bir nokta ile sonlanmışken hikaye.

Kahramanları romanların kalemin dürtüsüyle gidip geliyorlar derken ömürler katlediliyor ihtiras yüklü egolarla. Bu yüzden yazmaya olan düşkünlüğüm ve bu yüzden duyduğum o büyük aşk kelimeler ihanet denen mefhumun varlığından bihaber iken.

Kıyısındayım belki de ölümün belki de geciktirilmiş sonlarımıza adım adım yaklaşırken kudreti ile yaşama sevincimin erteliyorum yarınları ana odaklı ve dünden muaf. Muaf tutulmadım mı her daim ve uzağında kalmadım mı? Zorlandım hiç olmadığı kadar. Tahammül sınırlarım ihlal edildi binlerce kez. Karşılığında cezalandırılmak akla zararmış.

İstekler ve sunumlar bir yanda izafi görüntüler gölgeleri oynaşırken…

Ya ben… Hayır, ben bir gölge değilim her ne kadar bir gölge kadar silik addedilsem de kimi tarafından. Etten kemikten teşekkül etmem asla önem arz etmiyor zira varsa yoksa her daim beni zora sokan şu duygularım. Mantıkla örtüşmeyen ve yokuş aşağı beni yuvarlayan.

Tarafımca tutulan tüm o tutanaklar. Her şey bir bir kayıtlı, şüphen olmasın her ne kadar ben sayısız şüphe içerisinde debelensem de… Tek şüphe etmediğim benliğim ve gerçeklerin bir bir önüme serilmesi.

Bilsem ne olur bilmesem ne değişir. Şu ahir ömrümde neyi değiştirmeye yetti ki gücüm.

Kurulu bir saat geriye doğru işleyen her ne kadar sürekli geç kalsam da. Her şeye ama her şeye geç kaldım hem de kendimi bildim bileli. Geç kalmışlığımın verdiği o telaş yüzünden hep elim yağım dolaştı birbirine. Ne paniğimdir ve nasıl pireyi deve yaparım. Eh, bu saatten sonra hangi oranda değişebilirim ki her ne kadar değişme arzusu ara sıra esir alsa da benliğimi. Değişmek ya da değişmeye zorlanmak hep zoruma gitmiştir. Kimseye benzemek gibi bir niyetim yok madem hangi koşula intibak etmek için hangi kalıba girmem beklenir, onu da anlamış değilim.

Sığınmak mı sığınak mı? Bu da ayrı bir soru kendimi konumlandırırken ne olduğuma dair. Aslında her iki seçenek de mevcut portföyümde.

Ulaşmak mı ulaşılmaz mı? Sanırım doğru cevabı biliyorum.

Zikretmediğim ne çok şey var o kadar çok atıfta bulunmuş olsam da.

Anlaşabilmek için fasikül dolu söylemler sarf etmek değil ki önem arz eden.

Gözleriyle birbirine neler neler anlatır ortak frekansta buluşmuş yürekler, dostlar ve aşıklar. Bin kez de küsseler yeniden barışmak mümkündür ve barışıp devam ederler yola eşliğinde sevginin. Anlamak isteyen herkes bakar birbirine, susar ama konuşur sessizlik hüküm sürerken.

‘’Ve susmada bile
Sözler, yalvarmalar vardır.’’ (Tasco)

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ulaşmak mı ulaşılmaz mı... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ulaşmak mı ulaşılmaz mı... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ULAŞMAK MI ULAŞILMAZ MI... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İpekyildiz
İpekyildiz, @ipekyildiz
18.11.2014 21:03:29
Yazınızı okuyunca birkaç saniye önceki ben'i düşündüm, şimdi bana dair gerçek eski ben için geçerli gelmedi. Kimlik sorunumu dedim kendime, sadece farkındalık mı hissiyatım.Her an yaşlandığımı kabul edince de :) kendi içimde; her sonraki ben( hep bu yazılarınızdan sonra yoğun hissedilen bende) her önceki benden yaşça farklı olduğundan belki de sonuçta aynı kişi olmuyor değil mi ? Diye düşündüm öylece...bu demek ki her an ben yok oluyor, yeni bir ben geliyor. Sığınmak mıyım, sığınak mı? Yoksa ulaşmak mı ulaşılamaz mı ? Ya da küstüğüm kendim miyim başkası mı? ....

Gerçekten ben tam olarak kimim? Ya siz ?


Bir andan diğer ana geçiş gerek bireysel gerek sosyal ilişkilerde açıklamak zorunda olduğumuz birşeyse, o zaman kesinlikle yok olmayan birşeyin üzerinden , varlığından hareket etmeliyiz belki de ve kesinlikle bizden bağımsız olmalı. Yani demek istediğim bir önceki ben'i yaşatmazsam; küs olduğum her konuda her duyguya her bireye burada var olmamın nedeni Tanrı'nın önderliğinde barış ilan edebilir, mutluluğu yakalayabilirim...

Amma yazdım Gülüm hanım, iyi bir terapi oldu ve iyi bir arınma inanın :)))

Var olunuz ve hep yazınız siz emi.

Düşünce biçiminizi ve aktarımınızı çok seviyorum

Sevgilerimle

İpekyildiz tarafından 11/18/2014 9:05:33 PM zamanında düzenlenmiştir.
Etkili Yorum
nazlıgül
nazlıgül, @nazligul35
18.11.2014 16:33:24
Paylaşım güzeldi.
güçlü bir kaleminiz var sevgili şair hep yazın ve bizlerde böyle yazıları okuma şansını elde edelim.

sevgiler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL