ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. William Shakespeare Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Aksakal

Aksakal

25.3.2020 15:10:31

Sadık Bey Üstâd'ın her şiirinde gönlümün tellerinde bir beste oluşur.Ben söylerim, ben dinlerim. Bazen gözyaşlarımı tutamam, belki dakikalarca kendimden geçerim. Keşki ellerim nota kâğıtlarımla, kalemime uzansa, duygularımı; yazanlara, okuyanlara da dinletsem derim. Ama bilesiniz ki dostlar; artık ne eskiden gazete okur gibi deşifre ettiğim (okuduğum) notaların yerleri-sesleri aklımda kaldı, ne makamların özellikleri, ne de usullerin düm tekleri.Gördük ki insan hayatında birgün herşeyin sonu geliyor.Onun için mazur görecek, beni ancak gönlümün algılarına teslim edeceksiniz.Kısa kısa yazdıklarım bir işe yararsa ki; bazen onlarla avunacak, bazen de yazdıklarıma kızmaya devam edeceksiniz.Ama kızsanız da, ben yine doğru bildiğimi yazmakta ısrar edeceğim. Ancak doğru bildiğini söylediği için baldıran zehriyle ölüme mahkûm edilen Meşhur Filozof Sokrates'in yaptığı savunmada söylediği gibi; "Dostlar, üzüldüğüm yegâne şey beni öldürmeniz değildir, ben öldükten sonra size doğruları apaçık söyleyecek kimsenin kalmaması korkusudur..." Tüm yazdığım sitelere baktıkça; yine benden başkasının yazmadığı doğruları yazmağa devam eder, hep bunu düşünürüm. Çünkü bilirim ki Allah da doğrularla beraberdir. Hepinizi Rabbime emanet ediyor, sayfasında izinsiz kalem oynatma cüretini gösterdiğim Aziz Dostum, kardeşim Üstâd Şair Sadık Beyefendi'den alenen özür dileyerek, sağlık ve mutluluk dileklerimle, (gönül tebriklerimi de unutmadan) gözlerinizden öpüyorum...(Aksakal)

Şiir Bilgi

ASIKLUZUMSUZ

ASIKLUZUMSUZ

KOŞARKEN ZAMAN


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.