ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
batu_41

batu_41

5.4.2017 18:42:48

Sİze gerçek bir hikaye anlatayım...Hikaye dedimse yaşanmış bir olay...1940 lı, yıllar biizim köy ile büyükhırka diye bir köy orman hududtları için anlaşamamış kavga etmişler...Büyükhırka o zamanlar 300 hane civarında bizim köy ise 90 var veya yok...Mevsim kış,öyla kar yağmış ki adam boyu...Köye bir haber ulaşmış büyükhırkalıkar ormanı kesiyor diye..Köyden eli sopa tutan kim varsa hura gitmişler ormana..Tabiki hırkalılar da öyle..Onlarda ormanı çevirmişler...Elde balta,sopa bıçak iki köy girmiş birbirine..Bizim köylüler vurduğunu düşürüyor..Büyükhırkalılar başlamışlar kaçmaya...Bizimkiler arkasında..Biraz kovaladıktan bırakmışlar kovalamayı..Birisi köye kadar koşuyor ama adam ha bire arkadan vuruyor sopayı..Avlusundan içeri girmiş adam gene vuruyor..Köyle ormanın arası yaklaşık 4 km.Korkudan arkasınada bakamıyor öldürecekler diye..Avluya girince demiş ki ula avradını ...tiğim yeter vurma daha bak avluya girdim demiş...Dayakta bitmiş...Dönüp arkasına bakmış ki avluda kendisinden başka kimse yok...Allah allah demiş adam daha şimdi arkamdan vurdu nere gitti bu dürzü diye söylenmiş...O ara ayağındaki çarıkın ipinin bacağında bağlı olduğunu görünce kafa dank etmiş...Meğer kaçarken çarık ayağından çıkmış haliyle kaçarkende ipi ayağına bağlı olduğu için çarık arkasından sırtına vuruyormuş..O zannetmiş ki evcili vuruyor arkadan..BEKLE ULAN Hüsniye BOZKURT SOYADLI " MANKURT " 17 NİSANDA arkana bile bakamayacaksın MANKURT...(Da(mınızı ağzınıza dikip sizi ORAL çalıştıracağız...Ben yorumu ona yazdım çekemeyen kendisine ulaştırabilir..

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.