ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Jir gnsk

Jir gnsk

17.5.2012 23:03:38

Gerek edebi, gerek felsefi, sosyolojik ve gerekse tiyatral boyutlar ve değerler taşıyan bir yapıttı, üstadın sayfasında okuduğum bu şiir.

Şiirde önce insanın kendi ben’inden yola çıkıp aşk, tutku, tutunamama, isyan, gizliden gizliye bir bıkkınlık, eski ve yeni arasına sıkışmışlık, düş ve gerçek, vs. gibi ruhsal ve içsel yaşamları oldukça dikine ve tersine cüretli bir sorgulamaya tutulmuş; sonra da tüm bu duygular inceden inceye topluma göndermelerde bulunulmuş.

Şair bizlere her an yaşadığımız halde hep kaçtığımız ve bir türlü korkaklığımızdan ya da üç maymunu oynadığımızdan ötürü yazamadığımız, aynalardan başka kimseyle paylaşamadığımız pek çok bastırılmış gerçeği tüm çıplaklığı ve olanca cüretiyle çok güzel hatta mükemmel bir biçimde anlatmış, yazmış.

Kalbi ve beyniyle edebiyatta yeni bir ses, yeni bir nefes ve yeni bir şiir dili yaratıyor bence Sayın Coşar.

Tiyatral, görsel bir dil…

Onun şiirlerini okurken kendimi hep bir tiyatro oyununu izliyormuş gibi hissediyor ve bazen koltuktan kalkıp sahneye onun yanına geçiyorum. Onun hikayesinin bir kahramanı gibi görüyorum kendimi onun kaleminden çıkan her şiirde..

Kendisinin her şeyden öte -çıtır pek çok şaire göre- gelenekle beslenip ona körü körüne bağlı kalmaması tabuları yıkıp öyle yazması başından beri beni de kamçılayan bir şey olmuştur.

Ne yazık ki her devirde yeniler ve yenilikler yadsınır ve dışlanır. Üretilene-üretene alışmamız ve onlara hak ettikleri değeri verip onları layıkıyla algılayıp, anlayabilmemiz çok uzun yılları alır? Güçlü ve topluma ışık tutabilen gerçek şairler de hep bu tür aydınlık, yenilik, duyarlılık ve yazdığı her şiirde bir çocuk heyecanını yaşayan, entelektüel birikime sahip, anlayış ve hoşgörü dolu şairlerdirler baktığımızda.
Şüphesiz ki Sayın Coşar onlardan biridir.

İnancın ardına, imanın ardına, dinin ardına acınma ve acındırmanın ardına, geleneğin ardına sığınmakla, pısmakla, yaslanmakla, tüm bunlardan beslenerek kısa yoldan köşeyi dönüp, okurunu kandırabileceğini zannetmekle, üç kâğıtçılıkla, sahtekârlıkla, sihirbazlık veya ilizyonistlik yapmakla vs. şair olunmaz. Etikle, erdemle, bilgiyle, birikimle, yaşamla, yaşamışlıkla, duyguyla, hisle, gönülle, yürekle ve sonsuz düşlem, imgelem gücüyle gerçek bir şair olunur ve mükemmel şiirler yazılır?

Daha ne diyeyim; burada “iyi ki kalemine göz , kalp ve beyin sürmüşüm” dediğim ender kişilerden biri oldu bu kalem. Dilerim daim olur mürekkep.

Kutlarım, saygı ve sevgi.

Notun dibi: Fotoyu bir yerden gözüm ısırmadı da değil hani :)


JİR... tarafından 5/17/2012 11:12:52 PM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.