ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
ilhan seber

ilhan seber

14.12.2010 04:47:30

Bazen şiirleri,şairin yazdığı dışında da yorumlayabiliriz..Şair,başka şeyler düşünmüştür yazarken ama,okur karşısına çıktığında,haklı olarak okuru yorum ve anlayışı ile büyür şiir..Ya da,tam tersi,küçülür.."Sema" isimli üye yorumunu okudum,garip gelebilir ama,en az şiir tadında buldum..O kadar net ve pratik ve özgün yazmış ki,adıma hayran kaldım..Şiirin,orta bölümleri ded,iğimiz,gelişim dizeleri,bu yorum düşünülerek yapılmışsa şayet,bir alkış ve harnalığım da şair için olur..

Şiirin girişi ve finali,bana göre gelişim bölümünden çok daha değerlidir..Bu şiirde de,girişi ve finali çok beğendim..Mükemmel bir giriş,susulan bir yüreğin,artık kalem ile konuşmak istediğini anlatan dizeler..Gelişim süreci yine harika,ayan beyan hüzün ve acı,konuşurken bile,hala susuş ve boğaza düğümlenen şiir altı beslenişleri,feryat figan çağlayan bir gönül sesi..Ve final,tek kelime ile muhteşem...O kadar yakışmış ki takip eden anlatıma,okuru tam da vurarak öldürüyor tabiriyle..Çok etkileyici bir ,son üç dize...

Gönülden kutlarım,çok başarılı bir çalışma olmuş..Saygımla...

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.