ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. William Shakespeare Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
ziya var

ziya var

8.6.2010 02:24:01

Nurunla aydınlandığım daha üstün ziya yoktu yüreğimde...

sevgi dolu bir tebessümle merhaba sevgili elif..
herzaman olduğu gibi yine harika bir çalışma okudum..çok hoş ve etkileyiciydi..gönülden kutlarım ..
aşkın güzelliğini birkez daha kanıtlamışsınız..gerçektende okurken bir masal dünyasına sürüklendim..
bir an bu eseri hangi duygularla yazmışsınızdır diye yerinize koydum kendimi ve bende masal gibi bir yorum yazayım dedim..

Bir varmış bir yokmuş ..
evvel zaman içinde kalbur saman içinde ferhat şirin için dağları delerken mecnun leylasının aşkıyla çöllerde gezerken
elif diye güzel kalpli güleryüzlü sevgi dolu bir kız yaşarmış edebiyat defterinde....

yaradan birgün bütün kullarını toplamış edrafına ve demiş ki:
ey kullarımsizi niye topladım diye merak ettiniz değilmi..ama korkmayın sizi kötü birşey için toplamadım..
bugün dileyin benden ne dilersiniz..herkese istediği herşeyi vereceğim..
insanlar başlamışlar birbirlerine bakmaya ve başlamışlar istemeğe..kimi katlar yatlar,kimi parapul,kimi altın mücevher,kimi mal mülk,kimi zenginlik..vs.istemişler de istemişler..allah herkese istediği kadar vermişte vermiş..derken herkes dağılmaya başlamış..bakmış ki en son bir kişi kalmış ve çekilmiş bir köşede ağlıyor..bu kişi bizim elif kızmış..
yaradan seslenmiş:
eyyy elif kulum sen niye ağlarsın niye benden bişey dilemezsin..benim servetimi bitecekmi sanırsın dile sende ne dilersen
benim servetim uçsuz bucaksızdır..
ve başını kaldırmış elif kız:bilmem mi yüce rabbim hikmetinizden sual olunmaz..bilmezmiyim senin nimetlerin uçsuz bucaksızdır...
dile o zaman dileğini de vereyim o zaman..
elif kız az düşünmüş ve dönmüş rabbine:
eyyy yüce rabbim bilirim ki sen her kuluna dilediğini verirsin...ama ben senden ne para pul ne mal mülk ne de dünya zenginliği isterim..
allah:eeeeyyy kulum ne dilersin o zaman söylede vereyim..
:ben sizden sadece "AŞK" İsterim..bana lütfen aşkı nasip ediniz..
yaradan bir duraksamış:peki söyle elif kulum herkesler bu kadar maddi şeyler isterken sen neden aşkı istersin..
eyyy allahım ben neyleyim malı mülkü neyleyim dünyanın servetini malda yalan mülkte yalan sultan süleymana kalmayan bana mı kalacak..dünya zenginliği kimi mesut etmişki..bana zenginlik verseniz bel ki sizi unuturum belki nefsime yenik düşer kendimi unuturum gerçek olan hiçbirşeyi yaşayamam..siz bana aşkı verin kihem hakkı hem de manayı yaşayayım hem bu dünya da hemde ebedi hayatta kazananlardan olayım..
peki demiş yaradan ve vermiş bizim elif kızın da nasibini..ve başlamış elifcik aşk ateşiyle yanmaya..
bak elif kulum şunu bil yalnız aşk yolu dikenlidir,aşk yolu çilelidir çok büyük sabır ister dayanabilecekmisin bunlara..
yanan ben olayım yüce rabbim o aşka kavuşmak bir ömür de alsa arıcam aşkımı demiş..ve düşmüş yollara..
günler haftalara haftalar aylara aylar yıllara dönmüş ve bizim elif kız hala aradığı aşkına kavuşamamış..artık yavaş yavaş ümidini yitirmeye başlamış..ama rabbine verdiği sözüde unutmamış..çünkü rabbi onu uyarmıştı bu yol çileli dikenli sabır ister diye..
demek daha zaman gelmedi bir gün mutlaka gelecek demiş..artık o hale gelmiş ki içinde yaşadığı ve yaşattığı duygulara aşık olmaya başlamış..biri girer de hayatıma o içimdekini kaybederim diye de korkmaya başlamış..ne yaptıysa istediği gibi düşündüğü gibi biri çıkmamış karşısına..
derken yıllar çarçabucak geçivermiş ama aşkının sahibi hala yok ortalarda..ve tekrar bir gün rabbinin huzuruna çıkmış
ve ey yüce allahım bak yıllarımı o aşkı ve aşkımın sahibini bekliyerek arıyarak bitirdim ama hala bizi kavuşturmadın diye hafifçe sitem etmiş ve dua etmiş biran kavuşması için..ve uyuyakalmış seccadesinin başında..
o öyle bir uykuymuş ki hiç uyanmak istememiş..tıpki masallardaki gibi bir aşk rüyasına dalmış..aradığı o masal gibi aşkına rüyasında kavuşmuş..yaşayabileceği bütün güzellikleri yaşamış..bir rüyalıkta olsa o aşk şerbetinden kana kana içebilmiş..
yıldızlar güneş ay dünyanın en güzel çiçekleri kelenbekler kuşlar hepsiyle konuşmuş ve onlarıda şahit tutmuş aşkına..
derken bulutların üzerin de uçarken gökyüzünden dünyayı seyretmiş ve bir yağmur kümesine çarpınca yıldırım gibi yeryüzüne düşmüş..o düşmeyle beraber uyanmış tabi o tatlı rüyadan..bakmış ki hepsi bir rüyaymış..
işte o anda anlamış ki hayatta onun istediği gibi aşk yaşayacak biri kalmamış..çünkü kalpler kararmış maneviyat maddenin esiri olmuş..herşey sahte ve yalan olmuş..aşka sevgiye inan insanlar parmakla sayılcak kadar az kalmış..
anlamış ki o zaman bu dünyada aşk yaşamak imkansız ve gerçek aşk sadece masallarda kalmış..
rabbine son kez avuç açmış ve rüyasın da da olsa bu dünya gözüyle aşkı yaşattığı için şükretmiş..
elif kız aşkına kavuşamasa da biz yine de çıkalım kerevetine...
...
sonsuz saygılarımla..
herkes içinde istediği aşkına kavuşup masal gibi bir hayat yaşaması dileklerimle..

ziya var..


not:sevgili elifcim böyle bir kurgu yaptığım için inşallah kızmadın bana..
sürçülisan ettiysem affola..



ziya var tarafından 6/8/2010 2:25:26 AM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.