ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. S. Carnot Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
gununbirinde

gununbirinde

15.4.2010 23:28:19


DARGINIM YILLARA

yıllar kağnı arabası

öyle ağırdı ki yüküm
Çökertti omuzlarımı

Acılarla geçen yıllarımda
Bana uzanan elleri görmemişim

ey acımasız yıllarım
dargınım artık size dargın
davacıyım sizlerden
mahkeme kurdum hemen
pörsümüş yüreğimde
en ağır cezaya çarptırıldınız
hafifletici sebebiniz yoktu çünkü
kararım idam

;Çok içten yanık yürek kokusu gibi,içli satırlarınız,birazda öze dokunup sitem var,siz siz olun,lütfen şiir satırlarında dahi olsa,zülfü yare dokunmayın çünkü sizin şiirlerinizde yazılarınızda çok hassas kelimeler okudum o kelimelerin sahibi yufka yürekli olur diye düşünmekteyim…aklıma geldi kısaca:Hz Ebubekirin evinden geçen karnı aç bir sahabe ciğer kokusu alır;gider iki cihan severine ya Allah'ın Resulü, ben Ebubekirin evi önünden geçerken evinde ciğer kokusunu aldım,diye şikayette bulunur.O güzel insan Peygamberimiz Ebu Bekir’i çağırtır gelir,o ciğer kokusunu duyup söyleyen sahabe ye bakar ve sorar bu doğrumu der ya Ebabekir.O doğru söyler ya Allah'ın Resulü,çünkü benim karnım çoktandır aç hiç bir şey yiyemediğim için ciğerlerim yanıyor deyince o sahabe bir Ebabekrin yüzüne birde Resulullah sallahu aleyhi vesellemin yüzüne bakıp gözlerini yere indirir.

Ciğerleri yananlara tabii ki sözümüz yok; elinize sağlık uzun oldu hakkınızı helal edin efendim. Saygılarımla Hüseyin dağlar

Şiir Bilgi

Emine UYSAL (EMİNE45)

Emine UYSAL (EMİNE45)

Dargınım Yıllara


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.