ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. S. Carnot Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
dağ gülü

dağ gülü

25.6.2009 00:25:19

* * *
Küçük yaşta nasırla tanışmışsa
Küçücük yumuk ellerin
Kalem tutmamışsa parmakların
Okuyup yazamamışsan yaşıtların gibi
Hayatında birşeyler eksik kalmış bilirim.
Henüz doyamamışsan çocukluk oyunlarına
Bir de yaşamın hoyrat yüküyle
Bükülmüşse incecik belin
Hayallerini satın alamıyorsan
İnsanca yaşatmıyorsa gelirin

Niçin bu durumdan utanıyorsun
Suçlusu sen değilsin.
Sen çalışıp da kazanamayansın
Hiç utanma küçüğüm.
Seni bu hallere koyanlar utansın

Hayatta kimsenin kaderi eşit değil, herkesin farklı bir yaşamı var. O yüzden insanlar kaderlerinin peşinden sürüklenirler ama Muallâk Kader kulların elinde. Mutlak kader değişmez. İnsanlara verilen tolerans Muallâk Kader'dedir. Bize Yardanın sunduğu, lütfettiği akıl ve beden sağlığını kulların güzel ve akıllıca kullanmaları gerek. Çocukların ailelerini seçme şansı yok ama en azından imkânları dâhilinde, ellerinden geldiğince en güzele ulaşma çabaları olmalı, belki onların başarılarından aileleri de nasibini alır. Hayat umuttur, o umudu iyi takip etmek gerek. Şiirinizden etkilendim. Böyle çocuklara can kurban, küçücük yaşta ellerinle alın terlerini sıvazlamaları ne kadar takdire şayan. Ağaç yaşken eğilir, güzel yönde eğilirse meyveleri çok olur herkes sebeplenir. Bu ortamda tahsil gören birçok genç işsiz geziyor. Meslek sahibi olanlar ancak o mesleklerinden ekmek yiyorlar. Zanaatkâr olanlar küçük yaşta öğreniyorlar mesleklerini. O yüzden akıllıca çalışanlar genç yaşta çok büyük mertebelere eriyorlar. Güzel paralar kazanıp hayat standartlarını yükseltiyorlar. Yaşam zor, temiz, dürüst çalışanlar her zaman kazanır, eksikliklerini de zaman içinde giderirler, yeter ki azim olsun. Ailenin çocuklarını özenle yetiştirmesi önemli olan. Bu da para gerektirmez, manevi değerler aileden alınacak en önemli kavramlardır. Bunun okulu yoktur. İnsanın ilk temel eğitim aldığım yer yuvasıdır. Öğretmenleri anne ve babasıdır. Ben yine çok yazdım. Şiirin çok güzeldi, çok anlamlı. Yüreğine sağlık, ne güzel izlemişsin nasırlı küçük elleri, kazandığı alın terini görmüşsün. Gelecek de eğitim açığını kapatır dilerim, küçük yaşta çalışmak zorunda kalan küçük neferler. Gönülden kutlarım. Sağlıkla, sevgiyle, huzurla kal yaşamda sevdiklerinle inşallah.

Şiir ve dostluk adına sevgiler, saygılarımla

* * *


Şiir Bilgi

cinitas

cinitas

ÇOCUK


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.