Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
burakb
burakb

Koşulsuz Aşklar

Yorum

Koşulsuz Aşklar

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1072

Okunma

Koşulsuz Aşklar

Seven bilmez umarken aşkı
Sevilen farkındandır ki bundan oynar aşkı
İsteseydi Leyla Mecnun’undan
Sunardı elbet Mecnun
gönlünde ki Leyla’ya kervan-ı aşkı

aşkları koşullu kılıyoruz zamanla
tarih gibi eridi koşulsuzlukta bu kervanda
Aşk diye kandırdı insancıklar sözleri
Gün uğruna batırıldı bir bir,
aşk ile doğacak güneşler

satın alınamaz kalpler
ehlileşmez sevenin yüreği,
tadamaz hiçbir kul sevilmeyi
kendine yük bilmişse aşk ile saygı göstermeyi

Aşk tutkunun sevgiye dönüşmesi
Kalbin kurduğu bir rüya
Tabiatı yaşamaya çalışan bir lisan
Adem ruhuyla bu lisanı konuşabiliyorken
Toprak ancak olabildi insan.

-07-

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Koşulsuz aşklar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Koşulsuz aşklar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Koşulsuz Aşklar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL