Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Şe
Şener Bayraktar

Evrensel Matem

Yorum

Evrensel Matem

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1350

Okunma

Evrensel Matem

Sen yokken ülkeler, kıtalar yasta,
Şehirler virane, dağlar çaresiz.
Evren yorgan-döşek, ölümcül hasta;
Gökyüzü günlerdir ağlar çaresiz.

Sanki cümle alem seni anmakta;
Dağların başını kaplamış duman,
Sağnak sağnak meteorlar yağmakta,
Yıldızlar kayıyor gökte durmadan!

Kasırgalar susmuş, lodoslar dinmiş,
Uysal bir rüzgara dönmüş fırtına!
Sulara ölümün sükutu sinmiş;
Tonlarca yük binmiş yorgun sırtına!

Dolunay sararıp soldu günbegün
Yıllarca kıvranıp aktı ırmaklar…
Gecede telaşlı bir hal var bugün;
Besbelli koynunda güneşi saklar…

Dön ki; ölü ruhlar, melekler yasta,
Cennetin gülleri soldu hüznünden…
Evren yorgan-döşek, ölümcül hasta;
Kıyamet yaklaştı senin yüzünden!

26 Aralık 1999

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Evrensel matem Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Evrensel matem şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Evrensel Matem şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neserselman
neserselman, @neserselman
22.2.2009 22:36:07
tebrilerim güzel şiire..sevgiler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL