Her çocuk sanatçıdır. mühim olan büyüyünce de öyle kalabilmektir. pablo picasso
-Tesbih-
-Tesbih-
VİP ÜYE

Gök dansları

Yorum

Gök dansları

1

Yorum

15

Beğeni

5,0

Puan

203

Okunma

Gök dansları

Gök dansları





geceye süzülen hüzzam bir selam;
yarım kaldı sende.

meltemlerin hayalinde çürüyen yaprak,
içine akınca gecenin,
bir makamda derinleşen gam...
gariplikten dokunan uzak bir suret,
dostsuz kadehte donan zemzem;
sayfası ak dua...
suda sıyrıldı gölgeden martı,
kıyıda çoğalan beyaz koyu.




Elif’te derinleşen ıstırap,
tarazlanmış
elden sızan mor keder...
çekip giderken kuşluk,
zamansız sam vurur yeşil bahara,
yalar geçer yüzünü.

toprağın altına sinen gizli nağme,
kubbede ağırlaşan taş...
vadisinde coşkun, delişmen,
kulak veren karanlık şehre,
savrulur gecede dönen gök dansları.



kapanan sağır kapı
ve vurulan gem...
saçlarında kızıl gölge,
maviden dökülen sonsuz arya;
ney ve kudüm,
üflenen nefes...
ayakta ağlayan çorak gönül,
sel gibi çoğalan heves;
sende var olan,
ayın altında aşınan bir ağıt...
birleşir hayat ağacıyla.




sonra cennet de çekildi geceden;
sustu en sonunda yarım bir şiir.

...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Gök dansları Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gök dansları şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gök dansları şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yılmaz Tizgöl
Yılmaz Tizgöl , @yilmaztizgol
31.8.2026 13:38:17
Geceyi hüzzamdan neye, kudümden aryaya uzanan geniş bir musiki içinde hüzünlü ve mistik bir yolculuğa dönüştürmüş şair. “Dostsuz kadehte donan zemzem” sözü, yalnızlıkla maneviyatı aynı imgenin içinde buluşturan çarpıcı bir ifade olmuş. Martı, kubbe, hayat ağacı ve renkler üzerinden kurulan yoğun imgeler; gökyüzüyle yeryüzünün aynı ağıtta dönüp durduğu masalsı bir atmosfer oluşturuyor. “Cennet de çekildi geceden bir tesbih gibi ; sustu en sonunda yarım bir şiir” dizeleri ise bütün bu görkemli dansı derin bir sessizliğe bırakan etkileyici bir final olmuş.

Kutluyorum, kalbi selamlarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL