Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Nafiz Karak
Nafiz Karak

çavken çavênte - Gülen göz gözlerin

Yorum

çavken çavênte - Gülen göz gözlerin

( 5 kişi )

1

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

143

Okunma

çavken çavênte - Gülen göz gözlerin

çavken çavênte - Gülen göz gözlerin

“Li çavên te ronahiyek e,
Roja min tê dişîne.
Navê te dibêje hezkirin,
Dilê min bê te ne jî dibîne.”

(Gözlerinde bir aydınlık var,
Günümü içine çekiyor.
Adın sevdayı söylüyor,
Kalbim sensiz nefes bulmuyor.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Çavken çavênte - gülen göz gözlerin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çavken çavênte - gülen göz gözlerin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
çavken çavênte - Gülen göz gözlerin şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
23.11.2025 12:45:02
5 puan verdi
Merhaba değerli kalem
Güzeldi eser, her zaman ki tat ve deminde
Bizde okuduk ve kutladık yürekten, yalansız ve riyasız
Nice güzel şiirlere yelken açman dileğiyle
Şiirle kal, sağlıkla kal ve de hoşça kal
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL