Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Aşık TURHAL
Aşık TURHAL

ASTROLOJİ HOBİSİ

Yorum

ASTROLOJİ HOBİSİ

( 1 kişi )

0

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

231

Okunma

ASTROLOJİ HOBİSİ

ASTROLOJİ HOBİSİ



(11’li Hece Ölçüsü)

Göklere bakmak benim güzel huyum,
Yıldızlar fısıldar nice sır, duyum,
Sonsuz uzayda gezer gönlüm, buyum,
Bu ilme sevdalıyım, işte huyum.

Koç’un ateşi yakar, aslan gururlu,
Başak titiz, Yengeç hissi bol, onurlu,
Terazi denge ister, Akrep korlu, duruşlu,
Her birinde ayrı bir mana, duruşlu.

Ay hilal olunca ruhumda bir iz,
Venüs aşkı, Mars savaşla çizer,
Satürn ders verir, Jüpiter’le hız,
Hepsi kaderimde yörünge gezer.

Haritalar açarım ince ince,
Gelecekten haber almak bence,
Bu uğraş gönlüme neşe verince,
Bırakmam, süslenir günler gelince.

Yıldızlar bana bir ışık yakar,
Göğün kitabını okumak çeker,
Hobi değil, bu bir aşktır meğer,
Sözüme nokta koyar Aşık TURHAL.

Hüseyin TURHAL

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Astroloji hobisi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Astroloji hobisi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ASTROLOJİ HOBİSİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL