Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Hasan Hüseyin Arslan
Hasan Hüseyin Arslan

Philips Üniversitesi

Yorum

Philips Üniversitesi

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

260

Okunma

Philips Üniversitesi

Bu kapıdan girerken içeri
Boynumu büktü bilimin hançeri
Marburg, Philips Üniversitesi
Mıknatıs gibi kendine çekti beni
Yanyana dizilmiş fakülteleri
Şöyle durup bir baktım etrafıma
Sıra sıra giriyor derslere öğrencileri
Nasılda geride kalmış yirmiyedi yılın sesi
Bu kapıdan girdim içeri
Seçtiğim bölüm ruh bilimleri
Nasılda sevdim burayı ilk günden evim gibi
Kah aç girdim derslere kah da tok
Adım oldu öğrenme serserisi
Ölüm olsada yaşamın karı
Çekilmeye değer acıları
Bu kapıdan girerken içeri
Sosyoloji ve etnoloji bilimi sardı bedenimi
Binanın güzelliğini unuttum
Kütüphane de kitapları görünce
Uzanıp uyuyasım geldi
İçindekilerle senelerce ...
Uzayıp gidiyor raflar düzinelerce
Bu kapıdan girerken içeri
Kulağıma geldi şırıl şırıl
Akan Lahn nehirinin sesi

Uzun bir aradan sonra, yeniden üniversitesinde okuduğum ve severek yaşadığım Marburg şehirine bir iadei gönül ziyareti yaparak ahem anıları hem de hala orada yaşayan ve otuz yıldan fazla bir süreden beri arkadaşım olan Martin’le hasretlik gidererek Lahn Nehiri kıyılarında ki bir yazlık kafeterya da biralarımızı içerek öğrencilik günlerimizden ve arkadaşlıklarımızdan, derslerden ve sınavlardan bahsederek birkaç saat geçirmenin mutluluğunu yaşayarak bir daha buluşmak üzere vedalaştık.


Sosyolog Hasan Hüseyin Arslan - Marburg, 28.08.2024

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Philips üniversitesi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Philips üniversitesi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Philips Üniversitesi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL